banner565

banner472

banner458

banner457

Enerjide Dönüşüm ve Değişim” ICCI’da

Enerji piyasasında dönüşüm, dijitalleşme ve değişim konularına odaklanacak olan ve bu yıl 25. kez düzenlenen ICCI Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı,

REEL SEKTÖR 01.06.2019, 08:00 24.06.2019, 09:19
5580
Enerjide Dönüşüm ve Değişim” ICCI’da

28 Mayıs’ta İstanbul Fuar Merkezi’nde başladı. Açılış konuşmaları Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Elitaş, Türkiye Kojenerasyon Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Aydın ve Enerji Verimliliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kalsın tarafından yapılan 25. ICCI Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı’nın ilk gününe yaşanan global dönüşüm, enerji sektöründeki son regülasyonlar ve finansman konusu damgasını vurdu.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, Türkiye’nin kurulu gücü içerisinde yenilenebilir enerji kaynaklarının oranının yüzde 48’e ulaştığına dikkat çekerek “2018 yılında Türkiye, yenilenebilir enerjiden elektrik üretimini 2017'ye göre yüzde 31 oranında artırdı ve Avrupa ülkeleri başta olmak üzere dünyadaki birçok ülkeyi geride bıraktı. Bu yıl mayıs ayı itibarıyla ise yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarından üretimin payı yüzde 60'ın üzerine çıktı” açıklamasını yaptı. TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Elitaş da “Türkiye’nin konumunu etkin kullanarak ülkemizi bir enerji terminali ve koridoru haline getirmeyi arzulamaktayız” dedi.

Yorumlar (0)