banner565

banner472

banner458

banner457

‘Geçmişten Günümüze’ ekibi UTİKAD’a talip

Lojistik sektörünün lider sivil toplum kuruluşu Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD), 38. Seçimli Olağan Genel Kurulu’na hazırlanıyor.

REEL SEKTÖR 01.11.2020, 00:01 28.11.2020, 19:24
21771
‘Geçmişten Günümüze’ ekibi UTİKAD’a talip

Aralık’ta gerçekleştirilmesi planlanan Genel Kurul için UTİKAD tarihinde ilk defa, mevcut yönetim kadrosunda yer almayan üyeler bir araya gelerek oluşturdukları liste ile seçime girme kararı aldı. “Geçmişten Geleceğe” adı verilen oluşum, projelerini düzenlenen basın toplantısıyla duyurdu.
Oluşumun Yönetim Kadrosu adaylarının da katıldığı toplantıda ekip adına söz alan Dr. Kayıhan Özdemir Turan, UTİKAD için hayata geçirmeyi hedefledikleri projelerini anlattı, bazı hedeflerini şöyle sıraladı: Kağıtsız işlem için e-konşimento, e-irsaliye gibi uygulamalar desteklenecek, e-awb değişiklik ücretinin kaldırılmasına çalışılacak. ‘Ordino’ uygulamasının tüm taşıma modları için gerekliliği sanayicilere anlatılacak. EXW incoterms uygulamasının kaldırılması için çalışılacak. İthalatçı ve ihracatçı firmaların, lojistik sektörünün büyümesine katkı sağlayacak şekilde uygun incoterms kullanması sağlanacak.

Yorumlar (0)
banner557