banner565

banner472

banner458

banner457

‘Genç Dönüşüm Projesi’

Türkiye’nin işgücü piyasasındaki bilişim mesleklerinde hâlihazırdaki boşluğu doldurmayı hedefleyen, çevrim içi sınıflarda eğitim programı Genç Dönüşüm projesi hayata geçiyor.

REEL SEKTÖR 01.07.2020, 08:01 29.07.2020, 20:28
19067
‘Genç Dönüşüm Projesi’

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Teknolojide Kadın Derneği (Wtech) işbirliği ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın (EBRD) teknik desteğiyle, gençler bilişim teknolojileri işlerine hazırlanacak. Ücretsiz olarak bu alanda istihdama hazırlayacak olan ‘Genç Dönüşüm Eğitim Programı’ bilişim alanında tecrübe edinmek isteyen gençlere gerekli alt yapı ve donanımı kazandıracak. Tamamı ücretsiz olarak sunulacak olan Genç Dönüşüm Eğitim Programı kapsamında, geleceğin bilişim meslekleri (veri tabanı uzmanı, iş analisti, java, .net, Phyton yazılım uzmanı, veri mühendisi) alanlarında eğitim verilecek.
Program, STEM (fen, teknoloji, mühendislik, matematik) alanlarında eğitim gören ve bu alanlarda iş arayan, yeni mezun ya da çalıştığı şirkette bu mesleklere geçiş yapmak isteyen tüm gençlerin katılımına açık olacak. Eğitimler çevrim içi sınıflarda Temmuz-Ekim 2020 ayları arasında yapılacak. Bilişim alanına nitelikli insan yetiştirmeyi amaçlayan program kapsamında, yedi ayrı sınıfta eğitim alacak olan 150 genç, 4 ay boyunca teknik ve uygulamalı eğitimler alacak.  TİSK Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nevzat Seyok; “Genç Dönüşüm Eğitim Programı, ülkemizin bilişim alanına liderlik edecek yeni yeteneklerin kazandırılmasına büyük katkı sağlayacaktır” dedi.

Yorumlar (0)