banner565

banner472

banner458

banner457

Gıda israfını önlemede öncü konsept Sosyal Etki Merkezi açıldı

Gıda Kurtarma Derneği’nin (GKTD), Gebze Ticaret Odası, Ford Otosan ve Fazla Gıda işbirliğiyle hayata geçirdiği “Sosyal Etki Merkezi”nin açılışı, Kocaeli Dilovası’nda gerçekleştirildi. Merkez, “Gıdanı Kurtar” manifestosuyla ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasına katkı yaratarak, israfın engellenmesiyle kurtarılan gıdaların, ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmasını hedefliyor.

REEL SEKTÖR 01.08.2019, 08:00 29.08.2019, 12:11
10278
Gıda israfını önlemede öncü konsept Sosyal Etki Merkezi açıldı

Gebze Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, Gıda Kurtarma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Berat İnci, Ford Otosan Kurumsal İletişim Müdürü Gonca Sofuoğlu Temiz, Fazla Gıda CEO’su Sayın Olcay Silahlı’nın açılış konuşmalarını yaptığı Sosyal Etki Merkezi’nin açılışına; Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı İstanbul Milletvekili Belma Satır, Kocaeli Milletvekilleri; Cemil Yaman ve İlyas Şeker, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Yardımcısı Ali Kopuz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın, Kocaeli Defterdarı Dursun Ali Özel, Gebze Teknik Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ebru Tümer Kabadayı, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu, Oda Başkanları, İlçe Emniyet Müdürleri, muhtarlar, siyasi partilerin temsilcileri, Türk Kızılayı yetkilileri, GTO Meclis Başkanı ve Meclis Divanı, Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis ve Meslek Komite Üyeleri ile kadın girişimciler katıldı.
Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, açılış konuşmasında, “Bölgemizde yerel ekonomiyi geliştiren ve bu ekonominin liderliğini üstlenen bir kurum olan Gebze Ticaret Odası olarak, Sosyal Etki Merkezi fikrini en başından itibaren inançla ve özveriyle kucakladık. Sosyal Etki Merkezimiz, yerelimizde, döngüsel ekonominin geliştirilmesi ve bu yolla yerel ve ulusal ekonomiye yüksek katmadeğer yaratacak bir oluşumdur” dedi.
Sosyal Etki Merkezi ile ihtiyaç sahibi 500 aileye, piyasa değeri ortalama 250 TL olan gıda desteğiyle aylık 125.000TL’lik gıdanın düzenli bir biçimde ulaştırılarak, 1.500.000 TL’lik yıllık toplumsal sosyal destek sağlanacak.

Yorumlar (0)
banner557