banner565

banner472

banner458

banner457

Hazır giyimde ihracat şampiyonları ödüllendirildi

Akdeniz İhracatçı Birlikleri’ne (AKİB) bağlı Akdeniz Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (AHKİB), dünya genelinde hammadde ve navlun fiyatlarının katlanarak yükseldiği, konteyner krizinin yaşandığı ve Pandemi’nin etkilerinin devam ettiği 2021’de 532 milyon dolarlık ihracat değerine ulaşılmasında en büyük desteği veren 50 üyesini ödüllendirdi.

REEL SEKTÖR 01.06.2022, 00:01 24.06.2022, 10:30
20676
Hazır giyimde ihracat şampiyonları ödüllendirildi

AHKİB Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Tekin’in evsahipliğinde gerçekleştirilen törene Mersin Valisi Ali İhsan Su, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Koordinatör Başkanı Fuat Tosyalı, Türkiye Hazır Giyim ve Konfeksiyon Sektör Kurulu Başkanı Mustafa Gültepe, ihracatçı birlik başkanları katıldı.
Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Diyarbakır’a atanan Vali Su, son yıllarda Mersin’e yapılan büyük ölçekli kamu yatırımlarını anlatıp Mersin’de girişimciler için çok elverişli bir iklim oluştuğunu söyledi: “İlimizde OSB sayısını 10’a ulaştırdık. Türkiye’nin ilk yeşil OSB’sini kuruyoruz. Mersin’de hızlı tren hattı bitmek üzere.”
Başkan Gürkan Tekin, Türk hazır giyim ve konfeksiyon sektörünün 2021’de lokasyon avantajı ve güvenilir tedarikçi kimliğiyle uluslararası pazarlarda ortaya çıkan fırsatları en iyi şekilde değerlendirerek ihracat rekorlarına imza attığını belirtti.
Başkan İsmail Gülle ise çok zorlu dönemlerin kendi kahramanlarını yarattığını, Pandemi döneminin kahramanlarının ise ihracatçılar olduğunun altını çizdi.
Başkan Mustafa Gültepe, gerçekleştirdikleri projeler arasında Dijital Dönüşüm Merkezi’nin öne çıktığını söyledi.

Yorumlar (0)