banner565

banner472

banner458

banner457

Hindistan’a yerli güneş paneli ihraç edecek

Türkiye’de güneş paneli alanındaki Ar-Ge çalışmalarıyla dikkati çeken GTC Güneş Sanayi ve Ticaret A.Ş, Adıyaman’daki güneş paneli fabrikasının ardından Niğde’deki güneş hücresi fabrikasını hizmete açtı.

REEL SEKTÖR 01.03.2021, 00:01 29.03.2021, 15:24
22136
Hindistan’a yerli güneş paneli ihraç edecek

Niğde’de kurulan güneş hücresi fabrikasında üreteceği hücreler sayesinde şirketin güneş panelindeki yerlilik oranı yüzde 75’e yükseldi. GTC’yi bir teknoloji şirketi olarak güneş endüstrisi alanında konumlandırdıklarını ifade eden GTC Güneş Sanayi ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Çiğdem Besen, “Uzun vadede güneş paneli endüstrisinde güçlü bir teknoloji markası olmayı hedefliyoruz. 2013- 2016 yılları arasında sadece Ar-Ge çalışmalarına odaklandık ve üreteceğimiz panelleri kendimiz tasarladık. Bu ürünlerin testlerini yaptırarak sertifikalandırdık. Çift taraflı cam güneş panellerimiz, şirketimizin faydalı model altında kendi tasarladığı ve teknolojisinde uzman olduğu bir ürün gamı olarak öne çıkıyor” dedi.
Niğde tesisinin üretim kapasitesinin ilk etapta yıllık 150 MW olacağını öngören Besen, yılın ikinci yarısında üretime yeni teknolojiler ekleyerek üretim kapasitesini iki katına çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Besen, şunları belirtti: “Teknolojisi Türkiye’de geliştirilen bir üretim modelimiz var. 1.6 milimetreden, 12 milimetreye varan camlarla istenilen güneş panelini yapabilecek durumdayız. Bu yıl ürün ihracatına yoğunlaşacağız. Hindistan’dan ilk siparişi aldık, her ay 5 MW olmak üzere bir yılda 60 MW’lik ürün teslimi için anlaştık. Bunun yarısını salt hücre olarak, diğer yarısını ise panele dönüştürülmüş olarak göndereceğiz. ABD ve Almanya ile görüşmelerimiz sürüyor. Bu yıl ABD’ye de ihracata başlayacağız. 2023 yılında üretimimizin en az yüzde 60’ını yurtdışı pazarlara ulaştırmak ve beş yıl içinde Türkiye, ABD ve Avrupa’da bilinen saygın bir güneş markası olmak istiyoruz.”

Yorumlar (0)
banner557