banner565

banner472

banner458

banner457

Hizmet ihracatımızla marka ülke olacağız

Türkiye’nin hizmet ihraç eden sektörlerinin uluslararası pazarlara açılmasına yönelik faaliyetleri ve sunduğu destekler ile alanın geliştirilmesini hedefleyen Hizmet İhracatçıları Birliği (HİB), Yönetim Kurulu Başkanı M. İlker Aycı ve Yönetim Kurulu Üyeleri’nin katıldığı bir basın toplantısı düzenledi.

REEL SEKTÖR 01.11.2019, 08:00 30.11.2019, 11:07
10589
Hizmet ihracatımızla marka ülke olacağız

Toplantıya HİB Başkan Yardımcısı Ahmet Akbalık (Aktay Otel İşletmeleri A.Ş.), Mehmet Erdoğan (Havaalanları Yer Hizmetleri A.Ş.), Mustafa Aydın (İstanbul Aydın Üniversitesi), M.Fatih Aksoy (Med Yapım A.Ş.), Salih Zeki Çakır (Ortech Marine A.Ş.), Şahap Çak (Netlog Lojistik Hizmetleri A.Ş.), Fatih Volkan Kazova (Kazova Yapı İnşaat Sanayi ve Dış Ticaret A.Ş.), Kamil Orman (Netaş Telekomünikasyon A.Ş.), Orhan Gazi Yiğitbaşı (Medipolitan Sağlık ve Eğitim Hizmetleri A.Ş.), Vehbi Serkan Kaptan (TAV İstanbul Terminal İşletmeciliği A.Ş.) katıldı.
Aycı, Türkiye’de hizmet ihracatı alanında kanaat önderliği sorumluluğunu taşıyan HİB’in, 1100 kadar üyesi ve tüm hizmet ihracatçıları için çalışan bir rehber ve mentor kuruluş olduğuna dikkat çekti. Aycı, şunları söyledi: “Türkiye’nin hizmet ihracatı bugün 48.6 milyar dolar seviyelerinde. Türkiye’nin kısa vadede 150 milyar dolar gibi bir hedefe ulaşabileceğine inanıyoruz. Hizmet ihracatı verdiği 25.6 milyar dolar dış ticaret fazlası ile ülkenin gelir-gider dengesine önemli katmadeğer sağlamaktadır.”

Yorumlar (0)