banner565

banner472

banner458

banner457

Hürmak’a Rusya’dan üretim daveti

Türkiye’nin enjeksiyon makinesi üreticisi Hürmak Makina’ya Rusya’da üretim davetinde bulunuldu.

REEL SEKTÖR 01.01.2020, 08:00 30.01.2020, 08:55
13115
Hürmak’a Rusya’dan üretim daveti

Rusya Federasyonu Sanayi Bakanlığı Makine İmalat ve Yatırımlar Departmanı Başkanı Igor Patievsky, Belarus Sanayi Bakanlığı Makine İmalat ve Yatırımlar Departmanı Başkanı Ihar Hramakuski, Belaruslu elektrikli ev aletleri ve takım tezgâhları üretimi gerçekleştiren kamu sermayeli şirketi Zoo Atlant Makine Tasarım Bölüm Başkanı Andrei Rusak, Rusya Federasyonu İstanbul Ticaret Müşaviri Artur Leontev, Hürmak’a bir çalışma ziyareti gerçekleştirdi. Bir araya gelen taraflar Rusya’da gerçekleştirilmesi planlanan üretim için hazırlanan yol haritası üzerine mutabakat imzaladı.
Rusya, Belarus, Kazakistan, Kırgızistan ve Ermenistan’ın içinde bulunduğu Avrasya Ekonomik Birliği ülkelerinin yıllık ortalama 3 bin adet olan enjeksiyon makinesi ihtiyacının tamamı ithalat yoluyla karşılanırken Hürmak ve Rusya hükümeti arasında yapılacak işbirliği ile ilk etapta 50 enjeksiyon makinesinin üretilip pazara sunulması hedefleniyor.
Rus hükümeti tarafından yapılacak mevzuat düzenlemeleri ile sanayicilerin yerli ürün alımı da teşvik edilecek. 2020 yılı için Rusya’nın kamu şirketi Atlant’ın tesislerinde Hürmak lisansı ile 50 enjeksiyon makinesi üretimi ile işbirliğine adım atılacağını açıklayan Hürmak Yönetim Kurulu Başkan Vekili Burç Angan, “2020 yılında gözlemleyeceğimiz pazarın talep ve tutumuna göre 2021 yılının yeni tesisleşme ve istihdam olanakları açısından değerlendirilmesi yapılacak” dedi.

Yorumlar (0)
banner557