banner565

banner472

banner458

banner457

IFS Gelecek Yatırımcıları Zirvesi İstanbul’da yapıldı

Dijital dönüşüm şirketlerinden IFS, Türkiye’deki 20. yılında, sürdürülebilir başarılara imza atabilen ve dünyada Türkiye adına rekabet avantajı yaratmayı hedefleyen şirketleri bir araya getirdiği tecrübe paylaşım platformunun ilk etkinliğini 27 Kasım 2019 tarihinde Swissotel’de iş camiasının önde gelen isimleri eşliğinde gerçekleştirdi.

REEL SEKTÖR 01.12.2019, 07:35 26.12.2019, 15:36
9746
IFS Gelecek Yatırımcıları Zirvesi İstanbul’da yapıldı

Sürdürülebilirlik, global arenada rekabet, dijital dönüşümde insan faktörü, kullanıcı deneyiminde yeni nesil teknolojiler ve en son teknolojik trendlerin konuşulduğu “Global Rekabet İçin Dijital Dönüşüm Stratejileri” başlıklı zirve; her biri alanında uzman konuşmacıların katılımı ile renkli anlara sahne oldu.
Beş oturumdan oluşan ve yaklaşık 500 katılımcıyı ağırlayan zirvenin ilk oturumu IFS Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ergin Öztürk moderatörlüğünde, Sürdürülebilirlik ve Uçtan Uca Dijitalleşme konu başlığı ile gerçekleşti. Oturum Ergin Öztürk’ün, “Şirketinizdeki dertlerin kalitesi global rakibiniz ile aynı seviyeye geldiğinde global lige çıkmışsınız demektir!” sözleri ile başladı. Opet Yönetim Kurulu üyesi ve Türkiye kökenli ilk nanoteknoloji şirketlerinden Quantag’in CEO’su Ufuk Öztürk konuşmasında gençlerin daha fazla dinlenmesi gerektiğinin altını çizerek “Dijital dönüşüm süreçlerinde özellikle Z kuşağının istek ve beklentilerine uygun ürün ve servisler üretmemiz gerekiyor” diye konuştu. Sunduğu dijital çözümlerle geleceği keşfetmeyi hedefleyen Koç Sistem CEO’su Mehmet Ali Akarca ise konuşmasında, “Ülkemizde teknik kabiliyeti yüksek gençlerimiz var. Beyin göçü bunu anlamamızı sağlıyor. Uluslararası şirketler bu gençleri istihdam ediyor ve çeşitli fırsatlar sunuyor” diye belirtti. Nurus CEO’su Güran Gökyay dijital dönüşümde insan faktörünün önemine değinerek “Endüstri 4.0’a değil, İnsan 5.0’a inanıyorum” dedi. Dijital dönüşümün ve dijitalleşmenin hocası akademisyen Halefşan Sümen ise şirketlerin verilere tok, informasyona aç olduğunu belirttiği konuşmasında “Zaman her sektör için farklı ilerliyor. Sektördeki en inovatif bir ya da iki şirket bu hızın belirleyicisi oluyor” diye konuştu.

Yorumlar (0)