banner565

banner472

banner458

banner457

İKMİB, 2021’de en çok ihracat yapanları ödüllendirdi

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin (İKMİB) düzenlediği ‘İKMİB İhracatın Yıldızları Ödül Tören’inde 34 kategoride 170 ödül verildi.

REEL SEKTÖR 01.04.2022, 00:01 25.04.2022, 09:41
20743
İKMİB, 2021’de en çok ihracat yapanları ödüllendirdi

Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, kimya ve plastik sektörünün PMI’da Türkiye’nin öncü sektörlerinden biri olduğunu vurgulayarak, “Türkiye’nin geleceğini açacak yatırımlar önemli. Dünya ihracatı içerisindeki payımız binde 5. Bunu çok daha yukarılara çıkarmamız lazım.” Kimya Teknoloji Merkezi önemli bir atılım önemli bir adım” dedi.
Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin geleceğine değer katacak pek çok Ar-Ge projesinin ve yatırımın önünü açmaya devam edeceklerini, birlikte çalıştıkları Kimya Teknoloji Merkezi projesinde de desteklerini sürdüreceklerini söyledi.
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, “Kimya sektörümüz geçen yıl ikinci sektörümüzdü, bu yıl rakamlara baktığımda bugün itibariyle kimya sektörümüz birinci sektör pozisyonuna yükseldi. Şu ana kadar olan iki buçuk aylık sürede kimya sektörümüzün ihracat performansı gerçekten çok fazla alkış hak ediyor” açıklamasını yaptı.
İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, “Tüm olumsuz koşullara rağmen el ele, omuz omuza mücadele ettik ve bu zor sürece de hızla adapte olmayı başardık. İki senedir üzerinde çalıştığımız Kimya Teknoloji Merkezi projemizi bu yıl içerisinde hayata geçiriyoruz” dedi.

Yorumlar (0)