banner565

banner472

banner458

banner457

İMMİB’in sürdürülebilirlik projesi ‘Coralis’e AB’den destek

İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB), endüstriyel atıkların değerlendirilerek kaynakların etkin kullanımı ile ekonomide sürdürülebilirliği amaçlayan projesi ‘Coralis’ ile Avrupa Birliği’nden destek aldı.

REEL SEKTÖR 01.08.2020, 00:01 28.08.2020, 10:03
19944
İMMİB’in sürdürülebilirlik projesi ‘Coralis’e AB’den destek

İMMİB Koordinatör Başkanı Tahsin Öztiryaki, dünyanın en büyük sivil araştırma fonu olan ‘Ufuk 2020’ programı kapsamında yapılan başvurulardan 11 Türk kuruluşun yer aldığı 8 projenin Avrupa Birliği tarafından 4.4 milyon euro tutarında destek aldığını ve ‘Coralis’ projesinin de bu başarılı kuruluşların arasında yer aldığını söyledi.
Proje kapsamında önümüzdeki dört yıl süresince Avrupa Birliği ve Avrupa Komisyonu tarafından sağlanacak destekle endüstriyel simbiyoz çözümlerinin yayılması ve bu alandaki engellerin aşılması üzerine çalışmalar yürütülecek. Bu çalışmalar İspanya’da bulunan bir araştırma şirketinin koordinasyonunda projede yer alan 7 farklı ülkeden 29 kuruluş işbirliğinde hayata geçirilecek. Öztiryaki, “İMMİB olarak Türkiye’nin ihracatını artıran projelerle beraber dünyanın kaynaklarını koruyarak, global ekonomiye katkı sağlayan büyük projelere imza atıyoruz. AB’nin bu projemize destek vermesi bizi mutlu etti” diye konuştu. “

Yorumlar (0)