banner565

banner472

banner458

banner457

İş Bankası ve Koç Üniversitesi’nden ortak adım

Türkiye İş Bankası ve Koç Üniversitesi, toplum sağlığı alanında ülkemizin bilimsel ve akademik faaliyetlerine katkıda bulunmak amacıyla yeni bir işbirliğine imza atıyor.

REEL SEKTÖR 01.09.2020, 00:01 28.09.2020, 14:43
18286
İş Bankası ve Koç Üniversitesi’nden ortak adım

Koç Üniversitesi İş Bankası Enfeksiyon Hastalıkları Araştırma Merkezi”nde; enfeksiyon hastalıklarıyla ilgili ileri düzeyde araştırma yapılması, hastalıkların tanı ve tedavileri ile korunma yollarının geliştirilmesinde çözüm önerileri getirilmesi, araştırmacı ve eğitimci insan kaynağının nicelik ve nitelik yönünden zenginleştirilmesi, aşı ve ilaç çalışmalarının yürütülmesi hedefleniyor.
Koç Üniversitesi bünyesinde İş Bankası desteğiyle kurulacak Merkez’de yürütülecek araştırmalara, çalışmalara ve eğitim programlarına Bayındır Hastaneleri’nde görev yapan enfeksiyon hastalıkları uzmanlarının ve diğer sağlık çalışanlarının dahil edilmesi; Merkezin Bilimsel Danışma Kurulu’nda Bayındır Hastaneleri’nin de yer alması planlanıyor. Merkez faaliyetlerini Topkapı’daki bulunan Koç Üniversitesi Hastanesi’nde gerçekleştirecek.
Merkez’in tanıtımı vesilesiyle, İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Koç Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Umran İnan, Bayındır Sağlık Grubu Genel Müdürü Sezai Sevgin ve Merkezin Direktörü Prof.Dr. Önder Ergönül’ün katılımıyla bir basın toplantısı düzenlendi.
Adnan Bali, İş Bankası olarak Merkez için 5 yılda toplam 25 milyon TL’lik bir kaynak ayırdıklarını açıkladı. Prof.Dr. Umran İnan ise “Toplumsal yaşama değer katacak işbirlikleri gerçekleştiriyoruz” dedi.

Yorumlar (0)