banner565

banner472

banner458

banner457

İş Bankası ve Koç Üniversitesi’nden Yapay Zekâ Uygulama ve Araştırma Merkezi

Koç Üniversitesi İş Bankası Yapay Zekâ Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin tanıtımı vesilesiyle, İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali ve Koç Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Umran İnan’ın da katıldığı bir basın toplantısı düzenlendi. Adnan Bali, konuşmada, Yapay Zekâ Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde yürütülecek olan, ülkeye katmadeğer yaratacak ve bilimsel manada bir sıçrama yaşatacak araştırmaların, başka alanlardaki çalışmaları da tetikleyerek yepyeni kapılar açacağını söyledi.

REEL SEKTÖR 01.03.2020, 07:35 23.03.2020, 14:35
11234
İş Bankası ve Koç Üniversitesi’nden Yapay Zekâ Uygulama ve Araştırma Merkezi

Dijitalleşmenin ve teknolojik yeniliklerin günümüzdeki en önemli karşılığının yapay zekâ olmaya başladığına işaret eden Bali,  şöyle konuştu: “Türkiye’nin geleceğine yatırım olarak gördüğümüz bu Merkeze dair en büyük temennimiz; bilimsel çalışmalarda ülkemizi uluslararası seviyede çok daha ileri seviyelere taşıması ve bu alandaki bilimsel literatürde söz sahibi olmamızı sağlamasıdır.”
Koç Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Umran İnan; Merkezin araştırma, eğitim ve sanayi işbirliği konularında Türkiye’de öncü bir kurum olma hedefiyle kurulduğunu ifade etti. Prof. Dr. İnan, Türkiye’de “ilk kez bu ölçekte” bir yapay zekâ merkezinin hayata geçirildiğini söyledi: “Bilimdeki değişim hızı artık yüzyıllar veya on yıllarla değil, yıllar ve hatta aylar bazında ölçülür oldu. Yapay zekâ, kesinlikle günlük yaşamımızın ayrılmaz bir parçası haline geldiğinden ve kuşkusuz büyük bir sosyal ve ekonomik etkiye sahip olmaya devam edeceğinden, bu Araştırma Merkezi bizi çok heyecanlandırıyor. Multi disipliner çalışmaların ve araştırmaların büyük öneminden bahsettiğimiz bu yüzyılda, bilgisayarın insanlar gibi düşünmesini sağlayan yapay zekânın geleceği yönlendireceği, bilimler arası geçişleri, işbirliklerini, ortaklıkları güçlendirici görev göreceği kesin.”

Yorumlar (0)