banner565

banner472

banner458

banner457

İş Leasing’ten ekonomiye 30 milyon Euro tutarlı yeni kaynak

İş Leasing, Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası’ndan (KTKB) KOBİ’lere kullandırılmak üzere 5 yıl vadeli 30 milyon Euro tutarlı yeni bir fon temin etti.

REEL SEKTÖR 01.05.2019, 08:00 27.05.2019, 09:38
8631
İş Leasing’ten ekonomiye 30 milyon Euro tutarlı yeni kaynak

Sağlanan kaynak, reel sektördeki KOBİ’lerin faaliyet gösterdikleri alanlardaki rekabet güçlerini arttırmak ve ilave çalışan istihdamı sağlamak amacıyla makina yatırımlarında kullanılacak. İş Leasing Genel Müdürü Mehmet Karakılıç, şunları söyledi: “Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası ile yeni bir anlaşma imzalamaktan memnuniyet duyuyoruz. Ülkemize sağladığımız bu kaynak Şirketimize ve Grubumuza gösterilen güvenin bir göstergesidir.
Bu kaynak ile hitap ettiğimiz KOBİ’lerimizin yeni yatırımlarının finansmanını sağlayarak üretim kapasitelerinin geliştirilmesine ve rekabet güçlerinin artırılmasına katkıda bulunmuş olacağız. Konsolide aktif büyüklüğü açısından leasing sektöründe ikinci sırada yer alan Şirketimiz, 2018 yılında ekonomimize 532 milyon USD tutarında kaynak desteği sağlamıştır. 2019 yılında da yurtiçi ve yurtdışından sağlayacağımız uygun maliyetli kaynakları başta KOBİ’ler ve ihracatçı firmaların zorunlu tevsi yatırımları olmak üzere, muhtelif sektörlerdeki firmaların yatırımlarının finansmanı için kullanacağız. Müşterilerimiz leasing başvurularını hem ülke genelinde önemli merkezlerde faaliyet gösteren Şubelerimiz hem de dijital kanallar aracılığı ile kolaylıkla yapabilirler. İş Leasing 30 yılı aşan sektör birikimi ve alanında uzman kadrosu ile yatırımcının yanında olmaya devam etmektedir.”

Yorumlar (0)