banner565

banner472

banner458

banner457

İSO, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ı konuk etti

İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO), Ekim ayı Olağan Meclis Toplantısı “Güçlü Bir Sanayi Ülkesi Olmak Yolunda Yeni Hamlelere Odaklanmak” ana gündemi ile Odakule’de yapıldı.

REEL SEKTÖR 01.11.2018, 00:00 29.11.2018, 09:13
5264
İSO, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ı konuk etti

İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay’ın yönettiği Meclis toplantısının konuğu Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank oldu. Yapısal dönüşümde üç temel stratejilerini yüksek katmadeğerli üretim, sanayide verimlilik artışları ve dijital dönüşüm olarak sıralayan Varank, üretim reformunu, “Milli Teknoloji, Güçlü Sanayi” vizyonuyla hayata geçirerek, kısa-orta ve uzun vadeli adımlarını bu bilinçle atacaklarını söyledi.
İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, ekonomik büyümedeki ivme kaybının belirgin şekilde hızlandığını, İstanbul Sanayi Odası Türkiye İmalat PMI başta olmak üzere ekonomide tüm öncü göstergelerin üçüncü çeyrekte yüksek enflasyonla birlikte 2009 krizinden bu yana en zayıf büyümenin yaşanacağına işaret ettiğine dikkat çekti. Bahçıvan “Finansal piyasalarda bu süreç yaşanırken reel sektör ve sanayimizi ilgilendiren konular gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Finansal dengelenme var, ama reel sektörün dengeleri oturmuş değil” diye konuştu.
İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay, “Gün sanayiye sahip çıkma günüdür. Sanayi bu ülkede ekonominin omurgasıdır. Ancak sanayinin ciddi bir dönüşüme ihtiyacı var. Evet, çok yol katettik ama o kadar çok gelişme oluyor ki buna ayak uydurmak çok güç ancak tüm bunları takip etmek hepimizin görevi” diye konuştu.

Yorumlar (0)