banner565

banner472

banner458

banner457

‘Küçük İşletmem İçin’

Metro Türkiye’nin koronavirüs salgınından etkilenen yeme-içme sektöründeki küçük işletmeleri desteklemek üzere 29 Nisan’da başlattığı “Küçük İşletmem İçin” projesiyle üç ayda 8 milyon TL’lik ürün ve hizmet desteği toplandı.

REEL SEKTÖR 01.10.2020, 00:01 31.10.2020, 10:49
24723
‘Küçük İşletmem İçin’

Eylül’ün ikinci haftası itibarıyla tamamlanması planlanan tüm ürün ve hizmet teslimatlarıyla birlikte, 10 bin sektör emekçisi istihdamının korunmasına ve 3 milyar TL’lik yerel ekonominin canlandırılmasına katkı sağlanacak.
Metro Türkiye’nin 500 işletmeye ürün bağışı yaparak Gıda Kurtarma Derneği ve Dude Table işbirliğinde başlattığı proje, ana partner Coca-Cola ile birlikte Unilever Food Solutions, Pepsico, P&G, Barilla, Orkide Yağ, Altınmarka, Reis Gıda, Dimes Türkiye, Upfield, Bursa Pazarı, Hekimoğlu Un, Dardanel ve Mikro Yazılım’ın da destekleriyle bir iyilik hareketine dönüştü.
İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Konya ve Kayseri gibi büyükşehirler başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından 4.500’e yakın işletmenin başvurduğu “Küçük İşletmem İçin” projesi kapsamında başvuru şartlarını karşılayan toplam 1.500 işletme, 5 biner TL değerinde ürün ve hizmet desteği almaya hak kazandı.
Metro Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Boris Minialai, “1 Haziran itibarıyla başlayan ‘Mutfağa Dönüş’ sürecine daha güçlü adapte olmalarına yardımcı olduk. Projeye destek veren markalarla birlikte, hem 10 bin sektör emekçisinin işlerinin devamlılığına hem de yerel ekonominin canlandırılmasına katkı sağlamanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

Yorumlar (0)