banner565

banner472

banner458

banner457

Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti’nden Start-up firmalara yatırım çağrısı

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) ev sahipliğinde, Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Ekonomik Kalkınma Ajansı ve Dünya Gazetesi işbirliğiyle “Türk Dış Yatırımları Paneli”nin 16’ıncısı düzenlendi. Panelde, Türk kimya sektörünün Avrupa/Almanya pazarlarında ihracatını arttırabilmesi için uygulanacak stratejiler ve öneriler ele alındı.

REEL SEKTÖR 01.01.2019, 08:00 28.01.2019, 10:09
7801
Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti’nden Start-up firmalara yatırım çağrısı

Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ’ın moderatörlüğünü yaptığı kimya sektöründe “Türk Dış Yatırımları Paneli”, İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Ekonomik Kalkınma Ajansı Almanya CEO’su Petra Wassner, Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Ekonomik Kalkınma Ajansı Türkiye Temsilcilik Direktörü Dr. Adem Akkaya, ChemCologne Müdürü Daniel Wauben, İKMİB’in iştiraki olan REACH Global Services (RGS) Genel Müdürü Ahmet Ecmel Yorgancı, NEDEX Kimya Yönetim Kurulu Başkanı Beliğ Ünlüer ve MKS DEVO Kimya Yönetim Kurulu Başkanı M. Korgün Şengün’ün katılımıyla gerçekleştirildi. Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Ekonomik Kalkınma Ajansı Almanya CEO’su Petra Wassner, Eyaletin çevresinde 160 milyon kişiye ulaşılabileceğini, bölgenin gerekli ulaşım, altyapı ve dijital sanayileşmeye sahip olduğunu belirterek, “Kimya alanında Ar-Ge çalışmaları orta ölçekli şirketler tarafından da yönetiliyor. 12 kimya parkımız var. 400 Türk işletmecisinin yatırımı bulunuyor. 10 yıldır Türkiye’deyiz. Birlikte güzel gelecek oluşturmak için daha yolumuz var” dedi.
Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Ekonomik Kalkınma Ajansı Türkiye Temsilcilik Direktörü Dr. Adem Akkaya, “AB’ye gitmek isteyen firmalara Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletine gelmelerini söylüyoruz. Japonya’dan Çin’den, Hollanda’dan ve şimdi de Türkiye’den gelen firmalar burayı Avrupa’ya çıkış kapısı olarak kullanıyorlar. Eyaletin ekonomisinde makine imalatı, kimya, metal üretimi ve işletiminin başı çeken sektörleri oluşturuyor” diye konuştu.

Yorumlar (0)