banner565

banner472

banner458

banner457

MÜSİAD Libya, bölgesel ticarete güç katacak

MÜSİAD Libya Şubesi, MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı ve üst düzey protokolün katılımıyla açıldı. Program kapsamında MÜSİAD Libya İş Forumu, B2B görüşmeler ve iktisadi çalışmalara yönelik görüşmeler gerçekleştirildi.

REEL SEKTÖR 01.06.2022, 00:01 24.06.2022, 10:26
20641
MÜSİAD Libya, bölgesel ticarete güç katacak

MÜSİAD Libya Şubesi, MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, Türkiye’nin Trablus Büyükelçisi Kenan Yılmaz, Libya Ekonomi Bakanı Muhammad Al-Hawij başkanlığındaki Libya heyeti, MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri ve Libya iş dünyası temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Asmalı, “Eğitim’den kültüre, turizmden sağlığa, medyadan teknolojiye birçok sahada işbirliği ile çığır açıcı işler yapabiliriz. Libya, keşfedilmiş petrol rezervleri itibariyle Afrika’daki en büyük ülke. Bu sebeple Türkiye’nin ekonomik tecrübesinin denizden komşusu Libya’ya taşınması çok önemli” dedi.
Libya’nın MÜSİAD ve Türkiye için Afrika’ya açılan bir kapı olarak görüldüğünü belirten MÜSİAD Libya Başkanı Murtaza Karanfil, “Ticari bakımdan da Libya Türkiye ilişkisi örnek mertebesinde kuvvetlidir” değerlendirmesinde bulundu.
Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, Libya’yı bankacılık, altyapı, sanayi gibi birçok alanda geliştirmeyi ve yatırıma açık hale getirmeyi hedeflediklerini, bu bağlamda Türk ve Libyalı işadamları için gerekli fonların verilmesi noktasında destek sunacaklarını söyledi.

Yorumlar (0)