banner565

banner472

banner458

banner457

MÜSİAD, yeni dönem yol haritasını açıkladı

MÜSİAD’ın 26’ncı Olağan Genel Kurulu’nun ardından Genel Başkanlığa seçilen Mahmut Asmalı, “MÜSİAD, Türkiye’nin ekonomik ve sosyal gelişmesinin yanı sıra küresel bir oyuncu olmasında da çok önemli bir misyona sahip. 

REEL SEKTÖR 01.12.2021, 00:01 26.12.2021, 21:23
20664
MÜSİAD, yeni dönem yol haritasını açıkladı

Yurt içi ve yurt dışı şube başkanlarımız ve yönetim kurulu üyelerimizle istişareler gerçekleştirerek, yeni dönem stratejik eylem planımızı hazırladık” dedi. Asmalı, MÜSİAD olarak, Türkiye’nin üretici kimliğini, katmadeğerli gücünü ve inovatif büyüme hamlesini tüm dünyaya duyurmak için çalıştıklarına ve büyük bir heyecanla çalışmaya da devam edeceklerine dikkat çekti.
7 stratejik hedef: Asmalı, bu vizyon doğrultusunda yeni dönemde odaklanacakları yedi stratejik hedefi ise şu şekilde sıraladı: “G-20 ülkelerinin tamamında MÜSİAD ofislerinin güçlendirilmesi ve ticari diplomasinin artırılması. Körfez İşadamları İrtibat Ofisi’nin kurulması. Yurt dışında özellikle Avrupa’da MÜSİAD Expo Fuarı’nın düzenlenmesi. Uluslararası Tahkim Merkezi’nin kurulması. Mikro ihracatın desteklenmesi, bu doğrultuda her üyemizin lojistik, nakliye, insan kaynakları, ödeme sistemleri gibi altyapı süreçlerinin güçlendirilmesi. Ekonomi diplomasi faaliyetleriyle büyükelçi ve ticari ataşelerin Anadolu’daki iş insanları ile bir araya getirilmesi. MÜSİAD Ticaret Ofisi’nin (MTO) kurulması.”
E-ticaret ve mikro ihracat desteklenecek: Asmalı, Kasım’da MÜSİAD üyesi ihracatçılar ile gerçekleştirdikleri özel araştırma kapsamında, Türkiye ihracatının 300 milyar dolar seviyesine çıkabilmesi için 3 temel stratejiyle yol alacaklarını açıkladı: “Birincisi; katmadeğerli, yüksek teknolojili ürünlerin ihracatına ağırlık vermek. İkincisi; yurt dışı lojistik merkezlerine odaklanarak bu kapsamda her türlü altyapı sürecini güçlendirmek. Üçüncüsü ise e-ticaret ve mikro ihracatı desteklemek.”
MÜSİAD’ın 22 Aralık’ta İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde 4’. Vizyoner’21 etkinliğini düzenleyeceğini aktaran Asmalı, Genç MÜSİAD ve MÜSİAD Kadın’ın projelerini desteklemeye devam edeceklerini vurguladı. “Öncelikli olarak iki hedefimiz bulunuyor: Genç MÜSİAD’ın yurt dışı teşkilat çalışmalarına yoğunlaşmak ve MÜSAD Kadın’ın Türkiye genelindeki üye sayısını artırmak.” 

Yorumlar (0)