banner565

banner472

banner458

banner457

Rehau’dan beton ısısı kontrolü

UNDP’nin (Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı) “Binalarda Enerji Verimliliğinin Artırılması Projesi” kapsamında Ankara Sincan’da yapımına devam edilen Sincan-Etimesgut Ankara Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü binasının beton ısı kontrolü sistemi REHAU tarafından uygulandı.

REEL SEKTÖR 01.11.2015, 08:30 31.10.2015, 10:27
5899
Rehau’dan beton ısısı kontrolü
Kat betonu içine yerleştirilen REHAU 20x2.0 mm Rautherm S borular sayesinde bina kütlesinin ısıl olarak aktivasyonu sağlanarak, ana ısıtma ve soğutma sistemlerinin çok daha düşük maliyet ile çalışmasına olanak tanıyor. Yerden ısıtma sisteminden farklı olarak, beton ısısı kontrolü, sadece, yapı inşaat halindeyken yerleştirilebiliyor. Yani, sistem inşası bitmiş binaya uygulanamıyor. En önemli özelliği ise ilk yatırım maliyetinin görece düşük olması ile işletme maliyetinde büyük tasarruf sağlaması.
Ayrıca geleceğe yönelik olan, toprak kaynaklı ısı pompası ya da güneş enerjisi gibi alternatif enerjilerle kombine edilebilen bir çözüm sunuyor. Beton içerisinde kalacak bağlantıların kullanılmasının gerektiği durumlarda ise ek bir takım çantasına gerek kalmadan REHAU patentli yüzde 100 sızdırmazlık garantili geçme manşon bağlantısı tekniği uygulanıyor.

 

 

Yorumlar (1)
Tahir AKDAĞ 8 yıl önce
beton ısısı kontrolü sistemi türkiyede ilk olarak axem thermofloor (www.yerdenisi.com) firması tarafından yapılmıştır. bu haberdeki yalnızca ve ilk defa olarak lanse edilen durum tamamen saptırmadır. sincandaki tapu kadastro binasının yapımını yürüten tunçay inşaat, büyük bir kurnazlık örneği göstererek, tamamını anlaştığı ve yapımı devam eden bu sisteme, 3 kuruş daha fazla kar edebilmek adına ve hiç bir mazeret göstermeksizin rehau firmasını da dahil etmiştir, rehau firması da tüm ticari etik ve teamüllere aykırı olarak firmamızın anlaştığı ve ilk katını yaptığı bir işin devamına tamah ederek aynı hezeyana ortak olmuştur. türkiyenin ilk uygulamasını www.facebook.com/betonisisikontrolu linkinden fotoğrafları ile görebilirsiniz. takdir sektörümüz çalışanları ve yüce halkımızındır.