banner565

banner472

banner458

banner457

SAHA İstanbul, MİHENK ile Türkiye’yi üst sıralara taşıyor

SAHA İstanbul, Avrupa Havacılık ve Uzay Kalite Grubu’nun (EAQG) Türkiye’de ilk kez gerçekleşen dönem toplantısına katılarak Türkiye’yi temsil etti.

REEL SEKTÖR 01.04.2022, 00:01 25.04.2022, 09:42
20650
SAHA İstanbul, MİHENK ile Türkiye’yi üst sıralara taşıyor

‘Havacılık ve Uzay Teknolojileri’nde dönüşümün ve işgücü gelişiminin zirvesi, SAHA İstanbul tarafından Türkiye’de ilk kez gerçekleştirildi. SAHA İstanbul öncülüğünde, Türkiye’nin havacılık sanayini oluşturan dev firmaların katılımıyla ‘Milli Havacılık Endüstrisi Komitesi’ (MİHENK) oluşturulmuştu. MİHENK ile Türkiye Avrupa Havacılık Kalite Grubu (EAQG) entegrasyonunu tamamlayan 13’üncü ülke olan Türkiye, böylece dünyada havacılık ve uzay teknolojileri endüstrisini yöneten ve kalite süreçlerini denetleyen uluslararası kurumun önemli bir parçası haline gelmiş ve bu gelişme ile Türkiye’nin bu alanda faaliyet gösteren yerli ve milli firmalarının AS 9100 belgesi verebilmesinin yolu açılmıştı.
Gerçekleştirilen EAQG dönem sonu toplantısı ile SAHA İstanbul’un EAQG’ye  affiliate Member (ortak üye) olmasının ve oy kullanarak havacılık alanında karar mercii kuruluşlar arasında olmasının adımları atılmaya başlandı.
SAHA İstanbul Genel Sekreteri İlhami Keleş, “Sektörün bu gelişmelere ayak uydurabilmesi için uluslararası havacılık kalite süreçleri içinde yer alması ve firmalarımızın teknik ve kalifikasyon altyapılarının geliştirilmesi gerekliliği ortaya çıktı” dedi.

Yorumlar (0)