banner565

banner472

banner458

banner457

Sanayiciden “Destek Paketi” çağrısı

Büyük endüstriyel kazaların önlenmesi ve etkilerinin azaltılması ile ilgili Mart 2019’da güncellenen yönetmelik, şirketlerin güvenlik raporlarını ve büyük kaza önleme politika belgelerini hazırlamalarını gerektiriyor.

REEL SEKTÖR 01.04.2019, 08:00 25.04.2019, 09:32
7701
Sanayiciden “Destek Paketi” çağrısı

Yönetmelik kapsamında, sanayiciler büyük kaza senaryolarını ve bu durumlar karşısında acil eylem planlarını da hazırlayacak. Sanayici ihtiyaç duyduğu kaynak için ise ‘Proses Güvenliği ve Süreçlerin İyileştirilmesi Destek Paketi’ çağrısında bulundu.
Kocaeli Sanayi Odası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ayhan Zeytinoğlu ile Proses Emniyeti Sempozyumu ve Sergisi Düzenleme Kurulu Başkanı ve Dyo İnşaat Boyaları Fabrika Direktörü Hasan Şerefhan, güncellenen yönetmelikle ilgili sanayiciyi bilinçlendirmek amacıyla düzenledikleri Proses Emniyeti Sempozyumu hakkında bilgi vermek üzere bir araya geldi.
Ayhan Zeytinoğlu; iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili Kocaeli Sanayi Odası’nın Türkiye’ye örnek olacak çok önemli bir projeye imza attığını belirtti. Ağır ve tehlikeli sektörlerin yoğun faaliyet gösterdiği Kocaeli’de, sanayicilerin proses emniyetiyle ilgili tedbirleri alma konusunda liderlik ettiğini söyleyen Ayhan Zeytinoğlu, bu kapsamda büyük endüstriyel kazaların önlenmesi ve etkilerinin azaltılması ile ilgili yönetmelikteki değişimin sektörün tüm aktörleriyle birlikte tartışılacağı Proses Emniyeti Sempozyumu’nu hayata geçireceklerini ifade etti.

Yorumlar (0)