banner565

banner472

banner458

banner457

Sektörün tam dijitalleşmesi acentelerin dijitalleşmesine bağlı

Bu yıl ilk defa düzenlenen Uluslararası Sigortacılık Fuarı ve Kongresi’nde (USFK) sektör temsilcileri, düzenlenen panellerde sektörün gelişiminden, yeni trendlere, çözülmesi gereken problemlerden, dijital dönüşüme ve sigorta farkındalığının artırılmasına ilişkin önemli birçok konuyu ele alarak sektörün yol haritasını çizdi.

REEL SEKTÖR 01.04.2022, 00:01 25.04.2022, 09:41
20661
Sektörün tam dijitalleşmesi acentelerin dijitalleşmesine bağlı

‘Dijital Sigortacılık’ panelinde konuşan Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi (SBM) CIO’su Berk Bacakoğlu, acentelerin dijitalleşmeden sigorta sektörünün dijitalleşmesinin tam olarak mümkün olmadığını söyledi. Bacakoğlu ayrıca işin hukuksal boyutu açısından hukuğun da dijitalleşmesi gerektiğini kaydetti.
5G sayesinde internete bağlanabilen cihazlarda çok büyük artış olacağını ifade eden Bacakoğlu, “Arka tarafta bu cihazlar makine öğrenmesi kullanacak ve belli kullanıcı alışkanlıklarını kendileri öğrenebilir ve farklı aksiyonları kendileri yapabilir duruma gelecekler. 5G ve IOT sayesinde her şey izlenebilir olacak. Blockchain’de finansal tarafta farklı alternatif bankacılık göreceğiz. Metaverse gibi sanal dünyalar artacak. Bu yeni bir kanal olacak artık” diye konuştu.
SBM’nin mevcut ve yakında sunacakları çalışmalarından da bahseden Bacakoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “İlk projemiz Sigorta Cüzdanı. Sigorta müşterilerinin farklı farklı sigorta sağlayıcılarından olan poliçelerini mobil aplikasyonla yönetilmesine olanak sağlayacağız. İkinci çalışmamız Açık Veri Portalı. Çok fazla proje üretiyoruz ve daha birçok projemiz bulunuyor.”

Yorumlar (0)
banner557