banner565

banner472

banner458

banner457

Siber güvenlik fikirleri Teknopark İstanbul’da yarıştı

Türk savunma sanayiinin inovasyon merkezi Teknopark İstanbul’un bu yıl ikincisini düzenlediği “Siber Güvenlik Fikir Yarışması” koronavirüs önlemleri kapsamında çevrimiçi gerçekleşti.

REEL SEKTÖR 01.07.2020, 08:03 29.07.2020, 20:29
18692
Siber güvenlik fikirleri Teknopark İstanbul’da yarıştı

Teknopark İstanbul’un Türkiye’de siber güvenlik alanında girişimcilerin yenilikçi, sürdürülebilir ve ticarileşebilir, iş fikirlerinin desteklenmesi amacıyla T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ve T.C. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi himayelerinde Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi ortaklığı ile düzenlediği yarışma; Havelsan’ın Diyalog programı kullanılarak çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.
23 siber güvenlik fikrinin yarıştığı organizasyonda AVCS takımı; CCTV ve İHA/SİHA görüntülerinden elde edilen bilgilerin korunmasına yönelik projesiyle birinci olarak 25.000 TL’lik ödülün sahibi oldu. Yarışmada ikinci olarak 15.000 TL’lik ödülü kazanan takım “Blok Zinciri 2.0” projesiyle Blocco 360 oldu. Organizasyonda üçüncü olarak 10.000 TL’lik ödülün sahibi olan Siber vizyon takımı; siber güvenlik alanındaki karar verici ve aksiyon alıcılar için saldırı ve savunma yaklaşımları arasında bir yarışma ortamı oluşturarak oyunlaştırılmış öğrenme ve vizyon geliştirme ortamı sağlayan projesiyle dikkat çekti.
Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu, “Teknopark İstanbul olarak ülkemizi siber güvenlik alanında dünyayla rekabet edebilir seviyeye çıkartacak yeni girişimcileri ve genç fikirleri desteklemeyi istiyoruz. Teknopark İstanbul olarak savunma sanayisini bir bütün olarak ele alıyoruz ve siber güvenlik alanında da çığır açacak yerli girişimcilere ev sahipliği yapacağız” diye konuştu.

Yorumlar (0)