banner565

banner472

banner458

banner457

Şişecam’dan kimyasallar alanında yeni yatırım

Cam sanayinin yanı sıra sentetik soda üretiminde de dünyanın önde gelen oyuncuları arasında yer alan Şişecam Topluluğu, doğal soda üretiminde önemli bir bilgi birikimine sahip olan Ciner Grubu ile birlikte ABD’de yeni bir yatırım gerçekleştirecek.

REEL SEKTÖR 01.07.2019, 08:00 25.07.2019, 10:50
6968
Şişecam’dan kimyasallar alanında yeni yatırım

Bu kapsamda Şişecam Kimyasallar bünyesinde faaliyet gösteren Soda Sanayii A.Ş., ABD’de doğal soda üretimine yönelik olarak Ciner Grubu ile eşit üretim ortaklığı sözleşmesi imzaladı.
Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof.Dr. Ahmet Kırman konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, “Sürdürülebilir büyüme ve yüksek performansa dayalı yatırım politikalarımız doğrultusunda şirket satın alma, ortak girişim ve diğer işbirliği olanaklarını içeren ve Şişecam’a değer yaratacak potansiyel tüm fırsatları değerlendirmeye çalışıyoruz. Söz konusu yatırımın hayata geçmesi sonrasında soda külü alanında dünyanın en büyük beş oyuncusundan biri konumuna ulaşacağız ve ilk üçte yer alma hedefimize doğru önemli bir adım daha atmış olacağız” dedi.

Yorumlar (0)