banner565

banner472

banner458

banner457

‘Sürdürülebilir Büyüme Programı’ ile destekler

HSBC Türkiye’nin Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) ve Hackquarters işbirliğiyle sosyal fayda sağlayan start-uplara yönelik yürüttüğü ‘Sürdürülebilir Büyüme Programı’ kapsamında 5 start-up 6 aylık hızlandırma programı ile desteklendi.

REEL SEKTÖR 01.10.2020, 00:01 31.10.2020, 10:49
24921
‘Sürdürülebilir Büyüme Programı’ ile destekler

Türkiye genelinden 129 start-up’ın başvurduğu programda sosyal etki, inovasyon potansiyeli ve marka değeri kriterleri çerçevesinde değerlendirilerek programa katılmaya hak kazanan BlindLook, Ecording, Compose-it, Mana ve Mum.o, prototiplendirme, ürün lansmanı, global bir etki yaratma, ağ oluşturma (networking), büyüme ve satış alanlarında çok kapsamlı bir eğitimden geçtiler.
HSBC Türkiye Genel Müdürü Selim Kervancı, “HSBC Grubu olarak, temiz enerji, düşük karbonlu teknolojiler, eğitim, sağlık hizmetleri ve temiz su ve gıdaya erişimin iyileştirilmesi konusundaki projeleri desteklemek amacıyla 2025 yılına kadar 100 milyar dolarlık sürdürülebilir finansman ve yatırım sağlamayı hedefliyoruz” dedi.
TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ozan Diren, Türkiye’de geçen yıl start-up’lara yapılan yatırımın yüzde 62 artarak 100 milyon doları geçtiğini söyledi. E-ticaret’in ülkemizde en fazla yatırım alan start-up kategorisi olduğunu belirten Diren, dünya ve ülkemizde kadın girişimci oranlarının birbirine yaklaşık bir seyir izlediğini, Sürdürülebilir Büyüme Programı’nın yüzde 16-17 bandındaki kadın girişimci sayısının artması için de ivme yaratacağını kaydetti: “Projeye katılmaya hak kazanan 5 start-up şirketinin 4’ünün kurucu ortaklarının kadın girişimcilerden oluşmasını da ayrıca değerli buluyoruz.”

Yorumlar (0)