banner565

banner472

banner458

banner457

Suriyelilere startup desteği

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve ICMPD (Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi)

REEL SEKTÖR 01.07.2020, 08:15 29.07.2020, 20:40
18761
Suriyelilere startup desteği

tarafından AB’den sağlanan 26.4 milyon avro destekle hayata geçirilen ve hazır giyimden tarıma tüm sektörlerde desteklerin sağlanacağı “Sürdürülebilir Sosyo-Ekonomik Entegrasyon İçin Girişimcilik Kapasitelerinin İyileştirilmesi Projesi” (ENHANCER) için düğmeye basıldı. 48 ay boyunca İstanbul, Şanlıurfa, Gaziantep, Adana, Mersin, Bursa, İzmir, Ankara, Konya, Kayseri ve Hatay’dan oluşan 48 vilayette gerçekleştirilecek ve Türkiye’de geçici koruma altında olan Suriyeli mültecilerin girişimcilik ekosistemine dahil olmasını sağlayıp, yerel toplumun sahip olduğu potansiyeli daha da arttırmasını amaçlayan projenin açılışı dijital platformda gerçekleşti.
Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Doç.Dr. Çetin Ali Dönmez, “Girişimcilerimizin hızla büyüyen küresel ticarete enterge olmasını hedefliyoruz” dedi. Suriyeli mülteciler arasından startuplar çıkarılacağını vurgulayan Dönmez, projelerde Türk ortakların da olacağını aktardı.
Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, “AB bu proje ile Türkiye’de dijital ekonominin gelişmesine de destek verecek” dedi.

Yorumlar (0)