banner565

banner472

banner458

banner457

Teknolojide Kadın Derneği (WTECH) kuruldu

Ocak ayı itibariyle 70 bireysel ve kurumsal kurucu üyesinin desteğiyle faaliyete geçen Teknolojide Kadın Derneği’nin (Wtech) lansmanı kurucu üyeleri, iş ve akademi dünyasından katılımcılarla İstanbul’da gerçekleştirildi.

REEL SEKTÖR 01.04.2019, 08:00 25.04.2019, 09:31
7806
Teknolojide Kadın Derneği (WTECH) kuruldu

Kurucu Başkanlığını 360+ Medya Kurucu Ajans Başkanı Zehra Öney’in yaptığı, Mentoro Platform Ortağı ve Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Selen Kocabaş’ın Eş Başkanı olduğu Derneğin açılışında kuruluş hikayesi, amaç ve hedefleri, çarpıcı sektör rakamları paylaşıldı.
Dernek Başkanı Zehra Öney, kendi hayat yolculuğunun ‘Teknolojide Kadın’ın örnek bir hikayesi olduğunu belirterek, .teknolojinin baş döndürücü bir hızla ilerlediği ve evrimleştiği iş hayatında kendini hep yalnız hissettiğini paylaştı. ‘Teknoloji erkek işidir’ kodlanmasına ve bu alanda erkeklerin sayıca üstünlüğüne değinen Öney, “İşte bu çeşitsizliği ve kadınlardaki motivasyon kaybını ortadan kaldırarak teknoloji ve insanın gücünü tam olarak kullanmak asıl hedefimiz” dedi. Dernek Eş Başkanı Selen Kocabaş ise “Küresel ekonomide gelişim ve kalkınma STEM (fen, teknoloji, mühendislik, matematik + sanat) ile mümkün. Teknoloji ve dijitalleşme ekonomiyi dönüştürüyor” diye konuştu.
 

Yorumlar (0)