banner565

banner472

banner458

banner457

Teknopol İstanbul’un Kuluçka Merkezi açıldı

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ), Pendik ve Tuzla Belediyesi, Boğaziçi Üniversitesi ve Vakıf Katılım ortaklığında kurulan Teknopol İstanbul’un idari binası ve kuluçka merkezinin temeli Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla Pendik’te atıldı. Varank, törende yaptığı konuşmada şu noktalara değindi:

REEL SEKTÖR 01.11.2019, 08:00 30.11.2019, 11:06
11276
Teknopol İstanbul’un Kuluçka Merkezi açıldı

“Teknoparkımız; biyoteknoloji ve sağlık alanında çalışan firmalar için bölgesel bir üs olmayı amaçlıyor. Burası sağlık yazılımından yerli ilaç üretimine, geleneksel tıptan medikal tasarıma varıncaya dek farklı alanlarda Ar-Ge yapmak isteyen girişimcilere ev sahipliği yapacak.
Kişiye özel ilaçlar, akıllı bilek tarzı giyilebilir teknolojiler, vücut değerlerini ölçen deri altı çipler ve biyoteknolojik ilaçlar gibi yeni gelişmeler sağlık sektörüne ciddi bir dinamizm katıyor. Tüm bu eğilimlere yön verebilmek adına, gerek Kalkınma Planımız gerekse 2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejimizde somut politikalar belirledik. Sağlık vadisi, sağlık teknoloji geliştirme bölgeleri ve tıbbi cihazlara yönelik akredite mükemmeliyet merkezlerinin oluşturulması bunlardan sadece birkaçı.” Ar-Ge merkezleri kanalıyla inovatif faaliyetleri teşvik ettiklerini kaydeden Varank, sadece ilaç ve sağlık alanında 56 Ar-Ge merkezi ile teknoparklarda faaliyet yürüten 350 firmayı desteklediklerini kaydetti.

Yorumlar (0)