banner565

banner472

banner458

banner457

TOBB ve Visa’dan ‘Akıllı KOBİ’ ile dijitalleşme seferberliği

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Visa, KOBİ’lerin pandemi döneminde artan dijitalleşme ihtiyacına yönelik Akıllı KOBİ platformunu hayata geçirdi.

REEL SEKTÖR 01.06.2021, 00:01 21.06.2021, 10:18
16678
TOBB ve Visa’dan ‘Akıllı KOBİ’ ile dijitalleşme seferberliği

Platform, KOBİ’lere pandemi döneminde işlerini sürdürebilmeleri için dijitalleşmeye yönelik donanım ve becerileri sunacak. http://www.akillikobi.org.tr adresinden ulaşılabilecek platform üzerinden KOBİ’ler ürün ve hizmet geliştiricileriyle iletişim kurabilecek, görüş ve önerilerini iletebilecek ve bu konuda hazırlanan eğitimlere ulaşabilecekler.
Dijitalleşmenin KOBİ’ler için kaçınılmaz bir durum olduğunu vurgulayan TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Türkiye’deki tüm işletmelerin yüzde 99.8’ini oluşturan KOBİ’ler 11.5 milyon istihdam sağlıyor, 5.8 trilyon TL ciro gerçekleştiriyorlar. Ekonomimiz içerisinde bu kadar önemli bir paya sahip olunca KOBİ’lerin dijitalleşmesi de Birliğimizin önemli çalışma gündemlerinden bir tanesini oluşturuyor” dedi.
Visa Türkiye Genel Müdürü Merve Tezel, “Ekonomilerde hayati bir ağırlığa sahip olan KOBİ’lere faaliyetlerini sağlıklı biçimde yürütebilmeleri amacıyla Visa olarak global ölçekte ve Türkiye’de destek veriyoruz” diye konuştu.

Yorumlar (0)