banner565

banner472

banner458

banner457

“Türkiye fiber optik ağını 5 milyon km’ye çıkarmalı”

Altınbaş Üniversitesi, Türkiye Bilişim Vakfı ve Çelebi Danışmanlık tarafından düzenlenen “Dijital Yönetim ve Kırılma” Konferansı’nda Türkiye’nin dijitalleşme süreci ve yaşanan sorunlar masaya yatırıldı. Konferansta bir konuşma yapan Altınbaş Üniversitesi öğretim üyesi, eski Ekonomi Bakanı Işın Çelebi, dijitalleşmenin yepyeni bir dünya ortaya çıkardığına dikkat çekerek bunun bir kırılmaya yol açtığını vurguladı.

REEL SEKTÖR 01.12.2019, 08:00 26.12.2019, 15:37
10211
“Türkiye fiber optik ağını 5 milyon km’ye çıkarmalı”

Altınbaş Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ali Altınbaş da Türkiye’nin yaygın bir fiber optik altyapısına ihtiyaç duyduğunu belirtti. Bu yatırımın yapılmaması durumunda 5G altyapısının etkili bir şekilde işleyemeyeceğini ifade eden ve Türkiye’nin fiber optik altyapısının 5 kat artırılması gerektiğini belirten Ali Altınbaş, aksi takdirde Türkiye’nin teknoloji yarışında geri düşebileceği söyledi.
“Dijital Yönetim ve Kırılma” Konferansı’nda bir konuşma yapan Türkiye Bilişim Vakfı Başkanı Faruk Eczacıbaşı da dijitalin birçok sektörde yıkıcı (Disruptive) dönüşüme yol açtığını belirterekbu dönüşüme ayak uyduramayan bir zamanların dev şirketlerinin yok olduğunu vurguladı.
Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı Başkanı (TTGV) Cengiz Ultav da, dünyada bilimin, teknolojinin itici gücü haline geldiğini belirttiği konuşmasında dijital teknoloji konusundaki dinamiklerin çok iyi görülmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Yorumlar (0)