banner565

banner472

banner458

banner457

“Türkiye-İspanya işbirliklerini artıracak önemli potansiyele sahip”

Türkiye-İspanya Ortak Ekonomi ve Ticaret Komisyonu (JETCO) 2. dönem toplantısı dolayısıyla İspanya’nın başkenti Madrid’de resmi temaslarda bulunan Ticaret Bakanı  Mehmet Muş, İspanya Sanayi, Ticaret ve Turizm Bakanı Reyes Maroto ile görüştü. Bakan Muş, 20 milyar dolarlık yıllık ikili ticaret hacmi hedefine yaklaşan Türkiye ve İspanya’nın işbirliklerini artıracak önemli potansiyele sahip olduğunu söyledi.

REEL SEKTÖR 01.06.2022, 00:01 24.06.2022, 10:25
20624
“Türkiye-İspanya işbirliklerini artıracak önemli potansiyele sahip”

Bakan Muş, İspanya Ticaret Odası’nda yaptığı konuşmada, ikili ticaret hacminin 2021’de 16 milyar dolar olduğunu ve 2022’nin ilk 4 ayında bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 16’lık bir artış kaydedildiğini vurgulayarak, Kasım 2021’de Türkiye’de yapılan zirvede kararlaştırılan 20 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefine adım adım yaklaşıldığını ifade etti.
Türkiye’nin İspanya ihracatının yaklaşık 3’te 1’ini tekstil ürünlerinin oluşturduğunu ve lojistik anlamda çok iyi bir işbirliği bulunduğunu aktaran Bakan Muş, otomotiv, makinenin yanı sıra bilişim, sağlık, savunma, yeşil mutabakat eylem planları ve hizmet sektörlerinde de iş birliğini geliştirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.
İspanya’nın Türkiye’ye yatırım yapan ülkeler sıralamasında, 8 milyar dolar ile 8. sırada olduğunu kaydeden Muş, mevcut işbirliğini dijitalleşme, akıllı şehirler, yapay zeka, savunma, havacılık, uzay endüstrisi alanların da geliştirecek önemli potansiyellerin olduğunun altını çizdi.
Diğer yandan geçen yıl salgına rağmen 104 bin İspanyol turistin Türkiye’ye, 140 bin Türk’ün de İspanya’ya geldiği bilgisini paylaşan Bakan Muş, sağlık turizmini de geliştirmek için yeterli imkanlar olduğunu ifade etti.

Yorumlar (0)