banner565

banner472

banner458

banner457

“Türkiye, tarihinin en büyük doğal gaz keşfini Karadeniz’de gerçekleştirdi”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde Karadeniz’de bulunan doğal gaz rezervi hakkında basın açıklaması yaptı.

REEL SEKTÖR 01.09.2020, 00:01 28.09.2020, 14:43
18448
“Türkiye, tarihinin en büyük doğal gaz keşfini Karadeniz’de gerçekleştirdi”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Ülkemizin millî enerji ve maden politikasını 2017 senesinde yeni baştan belirledik. O dönemde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız olan Berat Albayrak ile ardından gelen Fatih Dönmez kardeşimiz ekipleriyle birlikte bu politikayı titizlikle ve kararlılıkla uyguladılar. Bu çerçevede derin deniz sondajlarını bizzat yapmanın arayışlarına girdik. Ardı ardına üç sondaj gemisini, ülkemiz derin deniz arama filosuna kattık. Bugünkü sevinci bize yaşatan Fatih’in yanında, Yavuz ve Kanuni sondaj gemilerimizle bu alanda dünyanın en önde gelen ülkeleri arasına dâhil olduk.”
Türkiye, tarihinin en büyük doğal gaz keşfini Karadeniz’de gerçekleştirdiklerini söyleyen Erdoğan, Fatih Sondaj Gemisi’nin  20 Temmuz 2020 tarihinde başladığı Tuna-1 Kuyusu’ndaki sondajında 320 milyar metreküp doğal gaz rezervi keşfettiğini açıkladı. Operasyonların tamamen yerli imkanlarla gerçekleştirildiğini dile getiren Erdoğan, şu noktalara değindi: “Şimdi hemen tespit kuyuları açmaya başlayacak, ardından üretim konseptini belirleyip inşaat ve yapım işlerine geçeceğiz. Doğal gazın yüzeye çıkartılması ve sisteme aktarılması işlemleriyle birlikte bu kaynaktan fiilen istifade etmeye başlayacağız. Şimdi hedefi veriyorum. Hedefimiz, 2023 yılında Karadeniz gazını milletimizin kullanımına sunmaktır. Böylece bunca yıl sabırla âdeta ilmik ilmik dokuyarak yürüttüğümüz çalışmaların ilk ve en büyük meyvesini almış oluyoruz.”

Yorumlar (0)
banner557