banner565

banner472

banner458

banner457

Türkiye ve Malta ticarette güçlerini birleştirecek

DEİK/Türkiye-Malta İş Konseyi ve Malta Ticaret Odası’nın birlikte düzenlediği Türkiye-Malta İş Konseyi Toplantısı, Malta Cumhurbaşkanı Marie Louise Coleiro Preca, T.C. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, T.C. Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un katılımı ile DEİK Başkanı Nail Olpak ve DEİK/Türkiye-Malta İş Konseyi Başkanı Halis Ali Çakmak’ın ev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleşti.

REEL SEKTÖR 01.02.2019, 08:00 01.03.2019, 10:39
9296
Türkiye ve Malta ticarette güçlerini birleştirecek

Toplantıya Türk ve Maltalı 250’den fazla iş insanı katıldı.
Malta Cumhurbaşkanı Marie Louise Coleiro Preca, hem özel sektörün hem de diğer paydaşların Malta’daki fırsatları iyi değerlendirmesini istediklerini belirterek, “Malta hükümeti olarak biz de Türkiye’deki fırsatları iyi değerlendireceğiz. Malta, özel sektöre doğru bir ortam sağlıyor ve profesyonel işgücüne sahip” dedi. Preca, Türk yatırımcılarının bankacılık, sigortacılık, denizcilik, alt yapı alanlarında faaliyet gösterdiğini söyledi. Malta’nın Türkiye’nin Avrupa Birliği müzakerelerini desteklemeye devam edeceğini belirten Preca, özel sektörlerin arasındaki işbirliğinin artırılması için yenilikçi yöntemlerin kullanıldığını ifade ederek, “Gelin güçlerimizi birleştirelim” dedi.
T.C. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye ile Malta’nın ticaret hacminin 1 milyar dolar seviyesine yükseltilmesi hedefine uygun olarak çalışılması gerektiğini belirtti.

Yorumlar (0)
banner557