banner565

banner472

banner458

banner457

‘Türkiye’nin Makinecileri’, Rusya’da Putin’le buluşuyor

Rusya Federasyonu’nun en büyük sanayi fuarı INNOPROM’da bu yıl partner ülke olan Türkiye, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı ve Türkiye Tanıtım Grubu desteğiyle Ekaterinburg’ta tanıtım çalışmaları yaptı.

REEL SEKTÖR 01.08.2019, 08:00 29.08.2019, 12:14
9745
‘Türkiye’nin Makinecileri’, Rusya’da Putin’le buluşuyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Gül Batur’un katılımıyla gerçekleşen fuarda ‘Türkiye’nin Makinecileri’ markasıyla tanıtım çalışmaları yaptıklarını belirten Makine İhracatçıları Birliği Başkanı Kutlu Karavelioğlu, şunları söyledi: “Yılın ilk 6 ayında Rusya'ya gerçekleşen toplam makine ihracatımız 224 milyon dolar oldu, ihracatımızın yılsonuna kadar 500 milyon dolara ulaşmasını bekliyoruz. Geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 12’lik artış sağlamış olsak da 2013 yılında ulaştığımız 769 milyon dolarlık makine ihracatıyla karşılaştırıldığında, Rusya ile makine ticaretinde istediğimiz seviyede olmadığımızı görüyoruz. Biz Rusya’da güvenilir bir komşusu olmanın ötesine geçmek ve Rus sanayinin teknolojide stratejik çözüm ortağı olmak istiyoruz.”
INNOPROM Uluslararası Sanayi Fuarı'nın açılışında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov konuşmacı olarak yer aldı.
Fuarın ilk gününde Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov ile görüşen Makine İhracatçıları Birliği Başkanı Kutlu Karavelioğlu, Ural Sanayi ve Ticaret Odası ile işbirliği protokolü imzaladı.

Yorumlar (0)