banner565

banner472

banner458

banner457

Türkiye’nin Teknoloji Buluşmaları’nın adresi Balıkesir oldu

Türkiye Teknoloji Buluşmaları’nın bu yılki dördüncü etkinliği, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) himayesinde, Balıkesir Ticaret Odası,

REEL SEKTÖR 01.06.2019, 08:00 24.06.2019, 09:14
5859
Türkiye’nin Teknoloji Buluşmaları’nın adresi Balıkesir oldu

Balıkesir Sanayi Odası ve Balıkesir Ticaret Borsası ev sahipliğinde, Vodafone Türkiye ve Akbank ana sponsorluğunda Balıkesir’de düzenlendi. Buluşmanın teması “KOBİ'ler için Dijital Dönüşüm, E-ticaret ve E-ihracat" oldu. Bu yıl Trabzon, Antalya ve Gaziantep’in ardından bu kez Balıkesir’de, EticaretSEM ve Eticaret Merkezi tarafından düzenlenen organizasyonda, KOBİ’lerin dünyada dijitalleşme ile birlikte yaşanan hızlı dönüşüme nasıl ayak uydurabilecekleri ele alındı. İşletmelerin dijital skorlarını yükseltebilmelerinin yolları, e-ihracat süreçleri, dijital pazarlama teknikleri ve verimlilik artırma konularının masaya yatırıldığı etkinlikte açılış konuşmalarını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB E-ticaret Sektör Meclisi Başkan Yardımcısı Merter Özdemir, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula ve Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan gerçekleştirdi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank bugüne kadar 31 ilde 69 Teknoloji Buluşması ile 100 bin KOBİ’ye ulaşıldığını belirterek, “Hem dijitalleşmeye ihtiyacı olan hem de bu hizmeti sunan KOBİ’leri bir araya getirerek farkındalığı artırmanız, tarafları buluşturmanız ve çözüm-odaklı yaklaşımınız takdire şayan” dedi.
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıkoğlu; “Bu devrin ticaret yolu internet. Her evin, her işyerinin içinden geçiyor. Balıkesir’in bir ilçesinde ürettiğin ürünü, Avustralya’nın en ücra köşesine bir tuşla satabiliyorsun. 5 milyar insan, 25 trilyon dolarlık pazar, ekranın ucunda” dedi.

Yorumlar (0)