banner565

banner472

banner458

banner457

TÜRKONFED, Visa ve UNDP işbirliğiyle “İşimi Yönetebiliyorum”

TÜRKONFED (Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu), UNDP (Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı) ve Visa, Türkiye’den 27 bankanın desteğiyle “İşimi Yönetebiliyorum” programını hayata geçirdi. KOBİ’lerin faaliyetlerini dijital ortama taşımalarına destek olmak amacıyla “İşimi Yönetebiliyorum” programı ile üç yılda 3.000 KOBİ’ye ulaşılması hedefleniyor.

REEL SEKTÖR 01.10.2019, 08:00 25.10.2019, 09:26
12564
TÜRKONFED, Visa ve UNDP işbirliğiyle “İşimi Yönetebiliyorum”

Pilot uygulaması Nisan ayında Adana ile başlayan ve Antalya ile ulusal tanıtımı gerçekleştirilen İşimi Yönetebiliyorum; yılsonuna kadar Bursa, İstanbul, Mardin ve Denizli olmak üzere 4 ilde konferans ve eğitimlerle devam edecek. Projenin eğitim programı, Boğaziçi Üniversitesi İnovasyon ve Rekabet Odaklı Kalkınma Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından hazırlandı. Açılış toplantısı, Batı Akdeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (BAKSİFED) evsahipliğinde Antalya’da gerçekleştirildi.
UNDP Mukim Temsilci Vekili Claudio Tomasi, projenin küresel çapta bir model haline gelebileceğini söyledi.
TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, Türkiye’de yaklaşık 3.5 milyon KOBİ bulunduğunu belirterek, “KOBİ’lerimizi dijital dünyaya hazırlamak, rekabetçi ve güçlü bir Türkiye hayalimizin de en önemli aşamasını oluşturuyor. Projede TÜRKONFED ve TÜSİAD üyesi başarılı iş insanları da ‘co-pilot’luk yapacak. Proje sürecinde hayata geçirilecek mentörlük programıyla işletmelerimizin yol haritasını çıkartacak ve KOBİ’lerimize ‘co-pilot’luk yapacağız” dedi.
Visa Genel Müdürü Merve Tezel de TÜRKONFED, UNDP ile 27 bankanın desteğiyle başlatılan projenin KOBİ’lerin büyüme potansiyelleri gerçekleştirmeleri için ihtiyaç duydukları bilgi ve becerileri kazanmalarına destek olacağını söyledi. KOBİ’lerin global ekonomilerin itici gücü konumunda olduğunu vurgulayan Tezel, “Ekosistemin önemli bir oyuncusu olan Visa dünya çapında 200’ü aşkın ülkede, 16 bin banka ve finansal kuruluş iş ortaklığında 3.4 milyar Visa logolu kartı 54 milyon işyeri ile buluşturan bir ticaret ağını temsil ediyor. Visa olarak sadece bireylerin değil, işletmelerin de kolay ve güvenli bir şekilde ödeme alabilmesi ve ödeme yapabilmesi için bir güven sistemi işletiyoruz” dedi.
Merve Tezel, projeyle KOBİ’lerin uzun vadeli planlama yapan, hedeflerini, performans göstergelerini belirleyen ve bunları bir iş geliştirme planı çerçevesinde takip eden bir yapıya sahip olmalarını sağlarken hızla gelişen ve dijitalleşen ticaret dünyasına adapte olmaları için de gereken donanımı sağlamak istediklerini kaydetti.
Antalya’nın Türkiye’nin en rekabetçi sekizinci ili olduğunu hatırlatan BAKSİFED Başkanı Abdullah Erdoğan, KOBİ’lerin dayanıklılığının işini yönetebilmesinden geçtiğini ifade etti. 

Yorumlar (0)