banner565

banner472

banner458

banner457

“TÜSİAD Bu Gençlikte İş Var!” girişimcilik programına dönüşüyor

TÜSİAD tarafından 2011 yılından beri düzenlenen “TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var!” bir iş fikri yarışmasının ötesine geçiyor. “TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var!” artık bir “Girişimcilik Programı” olarak gençlere destek verecek.

REEL SEKTÖR 01.11.2018, 00:00 29.11.2018, 09:12
5785
“TÜSİAD Bu Gençlikte İş Var!” girişimcilik programına dönüşüyor

Program, Türkiye genelinde girişimciliğe ilişkin farkındalığı ve yetkinliği artırmayı ve gençlere girişimciliği bir kariyer alternatifi sunmayı amaçlıyor. TÜSİAD, program çerçevesinde üniversiteler, kuluçka merkezleri, melek yatırım ağları ve iş dünyası arasında geliştirdiği işbirlikleriyle Türkiye'de girişimcilik ekosisteminin çok merkezli gelişimine katkı sağlamayı da hedefliyor.
Dört aşamalı olarak kurgulanan TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! Girişimcilik Programı şu süreçlerden oluşuyor: Kampüs Etkileşimi çerçevesinde Türkiye'nin dört bir yanında gerçekleştirilecek etkinlikler ile girişimcilik kültürünün üniversitelerden başlayarak tüm Türkiye'ye yayılması hedefleniyor. İş Fikri Yarışması ile fark yaratmak isteyen gençleri harekete geçirerek, onların yenilikçi iş fikirlerini sürdürülebilir birer iş planına dönüştürmeleri konusunda onlara sayısız destek veriliyor.
Kuluçka Döneminde yarışma sonrasında program yarı finalistlerine anlaşmalı kuluçka merkezlerinin hizmetlerinden yararlanma ve işlerini geliştirme imkânı sunuluyor. İş Ağlarıyla Etkileşim ve Mentorluk aşaması ise her dönem Türkiye'nin farklı bir bölgesinde gerçekleştirilmesi planlanan pilot programlara işaret ediyor. Bu kapsamda bölgelerde iş dünyası dernekleri, melek yatırımcı ağları, üniversiteler ve girişimcilik merkezleri ile ortaklaşa bir girişimci destekleme modeli geliştirilmesi hedefleniyor. 1 Kasım 2018'de başvuru alınmaya başlanacak olan iş fikri yarışması etabının, 26 Nisan 2019 tarihinde düzenlenecek Ödül Töreni ile sonlanması planlanıyor.

Yorumlar (0)
banner557