banner565

banner472

banner458

banner457

Ulusal Sanal Gerçeklik Proje Yarışması başlıyor

İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin (İTÜ MTAL) düzenlediği ve Türkiye Bilişim Derneği’nin (TBD) desteklediği Ulusal Sanal Gerçeklik Proje Yarışması’na başvurular 1 Nisan’da başlıyor.

REEL SEKTÖR 01.04.2021, 00:01 28.04.2021, 09:59
21734
Ulusal Sanal Gerçeklik Proje Yarışması başlıyor

Çevrimiçi gerçekleştirilecek yarışmaya her okuldan sınırsız sayıda öğrenci ve takım ücretsiz katılabilecek. Yarışmaya son başvuru tarihi 30 Nisan 2021. Ön elemenin ardından yarışmacılar, hazırladıkları projeleri belirtilen tarihte video olarak ve daha sonra da çevrimiçi katılacakları salon ortamında uzaktan sunacaklar.
Yarışmanın tanıtıldığı basın toplantısında konuşan TBD Genel Başkanı Rahmi Aktepe, nitelikli insan gücü oluşmasına katkı sağlayacak yarışmayla öğrencilerin VR (sanal gerçeklik) teknolojilerinde katmadeğeri yüksek ürünler geliştirebileceğini ve bu kültürün yaygınlaşmasına katkı sağlayacağını söyledi. İTÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Şule Itır Satoğlu, en yenilikçi teknolojileri öğrenebilen ve kullanabilen, yeni ürün geliştirebilen, teknolojiyle bütünleşmiş öğrencileri ve öğretmenleriyle teknik eğitimde rol model olmayı amaçladıklarını kaydetti. TBD İstanbul Şube Başkanı Deniz Tiryakioğlu, TBD İstanbul şubesinin bu yıla özel, kuruluşunun 50. yılını kutlayan TBD için farkındalık yaratacak çalışmalarından en önemlilerinden birinin de İTÜ MTAL işbirliğiyle Ulusal Sanal Gerçeklik Proje Yarışması olduğunu açıkladı. İTÜ MTAL Müdürü Prof.Dr. Hüseyin Toros, “Hedefimiz yarışmayı uluslar arası platforma taşımak” dedi.
Birinciye, 2.500, ikinciye 1.500, üçüncüye 1.000 ve sonraki 5 dereceye girenlere ise 500’er TL para ödülü verilecek, yarışmaya başvuran her öğrenci ve öğretmene 250 TL değerinde “Sanal Gerçeklik ve Artırılmış Gerçeklik” çevrimiçi videolu eğitim seti hediye edilecek.

Yorumlar (0)