banner565

banner472

banner458

banner457

“Ustam Kocaeli” istihdamın yeni adresi olacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’ye örnek olacak çalışmalarına bir yenisini daha ekliyor.

REEL SEKTÖR 01.04.2021, 00:01 28.04.2021, 10:00
21724
“Ustam Kocaeli” istihdamın yeni adresi olacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi örgün eğitim dışında kalan, aldığı eğitimle iş bulamayan gençlere mesleki ve teknik beceriler kazandıracak, onları belgelendirerek doğrudan istihdama hazırlayacak USTAM Kocaeli Projesi’ni hayata geçirdi. Üniversiteler, Ticaret Odaları, Sanayi Odası, Organize Sanayi Bölgeleri, İŞKUR, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kalkınma Ajansı gibi eğitim, iş ve istihdamın tüm etkin unsurlarının bir araya getirildiği istihdam odaklı mesleki eğitim projesinin tanıtımı, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Tahir Büyükakın tarafından, Kocaeli Kongre Merkezi’nde yapıldı.
Pandemi kurallarının gözetildiği toplantıya Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Tahir Büyükakın, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Sadettin Hülagü, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Muhammet Hasan Aslan, Kocaeli İl Mili Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, İŞKUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Kocaeli Organize Sanayi Bölgeleri (OSB’ler) yetkilileri, Kocaeli Büyükşehir Başkan Vekili Yaşar Çakmak ve il protokolü katıldı.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, projenin önemine değinerek, “Büyükşehir başkanımız çok güzel bir faaliyet için bizi bir araya getirdi. Tebrik ediyor gönülden kutluyorum” dedi.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, şunları söyledi: “Çok önemli ve gurur verici bir projenin tanıtımı için beraberiz. Ortak akılla Kocaelili gençler için bir çalışmaya imza atıyoruz. 390’ın üzerinde firmayla görüşerek ihtiyaçlar belirlendi. 12 Nisan’da başvurular alınacak. Sanayimize, işi olmayan gençlerimize güç verecek. Bu projemiz Türkiye’ye örnek olacak. Kocaeli halkına 16 yıldır ücretsiz eğitim hizmeti verdiğimiz KO-MEK ile edindiğimiz tecrübeyle yeni bir eğitim modeline geçiyoruz. KO-MEK bir Halk Üniversitesi oldu, USTAM KOCAELİ Sektörel Eğitim Kampüsü Projesi ise doktora düzeyinde eğitimlerle bir enstitü haline gelecektir. Ustam Kocaeli ile işimiz, gücümüz olacak diyoruz.”
Kocaeli Üniversitesi’nden KOÜ Öğretim Üyesi Doç.Dr. Birsen Bilgili, Ustam Kocaeli Projesi hakkında bir sunum yaptı. Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, sanayinin sıkıntısı ara eleman konusunda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin böyle bir çalışmaya başlamasının son derece önemli olduğunu kaydetti. Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Muhammet Hasan Aslan da örnek projede yer almaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sadettin Hülagü “Yetenekli ve nitelikli personel yetiştirme noktasında milletimizin yanındayız” dedi.

Yorumlar (0)
banner557