banner565

banner472

banner458

banner457

Bereket Sigorta ve TİSVA İşbirliğiyle Kadın Mikrogirişimciler İMECE Mini Sigorta Güvencesinde

İnsan odaklı bir dünya yaklaşımını merkeze alan vizyonu ile Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) ve Bereket Sigorta işbirliğiyle kadın mikrogirişimciler İMECE Mini Sigorta kapsamına alındı.

SİGORTA 14.01.2021, 16:00 29.01.2021, 09:55
11885
Bereket Sigorta ve TİSVA İşbirliğiyle Kadın Mikrogirişimciler İMECE Mini Sigorta Güvencesinde

Kadın girişimcilerin kullandıkları mikrokredi sayesinde kurdukları işle ailelerini geçindirdikleri dikkate alındığında;  mikrokredinin ve girişimlerinin sürdürülebilirliği açısından güvence altına alınmaları önemli bir hale gelmektedir.
Kadın girişimcilerimizin bu yolda karşılaşabilecekleri herhangi bir kaza sonucu yaşam kaybı ve maluliyet durumlarına karşı kendilerini ve ailelerini, ister ev sahibi ister kiracı olsunlar yuvalarını temel risklere karşı güvence altına almaları noktasında İMECE Mini Sigorta önem kazanmaktadır.
Kadın girişimcilerin ekonomik yaşama adım atmalarını sağlayan mikrokredi uygulaması beraberinde sunulan mini sigorta ile bugün itibarıyla yaklaşık 50.000’i aşkın girişimciye 871 milyon TL tutarında güvence verilmiştir.
İMECE Mini Sigorta ile kaza sonucu yaşam kaybı ve daimi maluliyet durumlarında 10.000 TL’ye kadar teminat sağlanırken; İMECE Mini Konut Sigortası ile mikrogirişimcilerin evlerinde oluşan zararlar hasarın oluş biçimine göre belirtilmiş olan limitler dahilinde güvence altına alınmaktadır.
2003 yılından bu yana mikrokredi faaliyetlerini sürdüren Türkiye İsrafı Önleme Vakfı, Türkiye Grameen Mikrofinans Programının, dar gelirli kadınların ekonomik hayata dâhil olmaları için sağlamış olduğu ve küçük bir sermaye olan mikrokredi desteği 1 Milyar 50 Milyon Lirayı aşarken 200 bin kadını ekonomik hayata dâhil etmiştir.

Yorumlar (0)
banner557