banner565

banner472

banner458

banner457

Dijital eğitimle 65 yaş üstü online olacak

MMA Türkiye, ilk sosyal sorumluluk projesi olan Dijital Okuryazar Türkiye (DOT) projesine imza attı.

SOSYAL SORUMLULUK 01.07.2021, 00:00 27.07.2021, 09:51
13029
Dijital eğitimle 65 yaş üstü online olacak

Akbank, Garanti BBVA, Türkiye İş Bankası ve Yapı Kredi’nin sponsorluğunda hayata geçirilen projeyle, özellikle 65 yaş üstü bireylere dijital okuryazarlık eğitimi verilecek. DOT ile online alışveriş, birikim, para transferi, ödemeler, e-Devlet erişimleri ve hesap açma gibi işlemler kolaylıkla yönetilecek.
MMA Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Pura, “Pandemide online bankacılık işlemleri de kullanımda fark yarattı. Özellikle 45 yaş üzeri dijital göçmenler diye adlandırdığımız grupta online bankacılık kullanımı iki katına çıktı” dedi.

Akbank Strateji, Dijital Bankacılık ve Ödeme Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Burcu Civelek Yüce, projeyle mobilden müşteri olunabileceğini belirtirken; Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Işıl Akdemir Evlioğlu projenin finansal bilince katkı sağlayacağını kaydetti. Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Sezen, projeyle dijital dönüşümün belirgenleşeceğini vurguladı. Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Serkan Ülgen, dijital alanda sundukları finansal hizmetlerin DOT ile birlikte tüm kitleler için daha da ulaşılabilir hale geleceğine inandıklarını söyledi.

Yorumlar (0)