banner565

banner472

banner458

banner457

Antalya Yaşam Hastaneleri Grubu OSB’de yatırım yaptı 

Antalya OSB Teknopark, ilk firma kabulünü sağlık alanında yaptı.

TEKNOPARKLAR 01.12.2020, 00:01 30.12.2020, 09:45
27029
Antalya Yaşam Hastaneleri Grubu OSB’de yatırım yaptı 

Antalya Yaşam Hastaneleri Grubu, Antalya OSB Teknopark bünyesinde kuracağı tesiste, ileri teknoloji tıbbi cihazların Ar-Ge çalışmalarını yapacak.
Antalya OSB Teknopark, 52 dönümlük alanın bir kısmını, Ar-Ge çalışmaları yürütecek firmalara kendi tesislerini kurmaları için ayırdı. Girişimcilik ekosisteminde hızlı bir büyüme gerçekleştirmeyi hedefleyen Antalya OSB Teknopark, ilk firma kabulünü sağlık sektörünün Antalya’daki öncü markalarından Antalya Yaşam Hastaneleri Grubu ile yaptı. Antalya OSB sınırları içerisindeki bir dönümlük alana kuracakları tesiste,  ileri teknoloji tıbbi cihaz ve yazılımlarının Ar-Ge çalışmalarını gerçekleştirecek olan Antalya Yaşam Hastaneleri Grubu, söz konusu girişimleriyle 4691 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu kapsamında sağlanan destek ve teşviklerden faydalanarak, sağlık sektörüne yerli ve milli teknolojiler kazandırmak için önemli bir yatırım yapacak.

Teknoloji Merkezi Antalya
Söz konusu yatırımın ilk ayağı olan firma kabul imza töreni, Antalya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü İdari Hizmet Binası’nda gerçekleşti. Törene Antalya OSB Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, Teknopark Yönetim Kurulu Üyeleri, Teknopark Genel Müdürü Dr. Aylin Tümay, Antalya Yaşam Hastaneleri Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Cemal Özkan ve Başkan Vekili Dr. Tülin Özkan katıldı.
Antalya OSB Teknopark’ın bilim ve teknoloji alanında yapacağı atılımlar ile Antalya’nın tarım ve turizmden sonra bilim ile de anılacağına dikkat çeken Antalya OSB Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, Antalya Yaşam Hastaneleri Grubu’nun yapacağı Ar-Ge çalışmalarına her türlü desteği verip, tıbbi cihaz üretimi ve ihracatında önemli bir teknoloji odağı olmayı hedeflediklerini söyledi. Teknopark hizmet binasının inşaatının devam ettiğini, tamamlanmasına paralel olarak, kendi Ar-Ge binalarını yapmak isteyen girişimcilere kapılarının açık olduğunu, bu konuda Antalya OSB Teknopark’ın bir çekim merkezi olmaya başladığını, taleplerin artarak devam ettiğini, bundan da büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.
Antalya OSB’de toplam 283 firma yer alırken istihdam ise 15 bini buluyor. Antalya Organize Sanayi Bölgesi ve firmalarının, bilim-teknoloji alanında gelişimine öncülük etmesi, Ar-Ge ve inovasyon yatırım ve faaliyetlerinin tek bir merkezde toplanması amacıyla kurulan Antalya OSB Teknopark için öngörülen yatırım tutarı 50 milyon TL’yi aşıyor.

Amaç Dünyaya ihracat
Antalya Yaşam Hastaneleri Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Cemal Özkan ve Başkan Vekili Dr. Tülin Özkan, “Ülkemiz tıp alanında gurur duyduğumuz ve çok iyi bir seviyede olmasına rağmen yüksek teknolojili tıbbi cihaz üretiminde maalesef olmamız gereken yerde değiliz” dedi. Sağlık tesislerinde kullanılan yüksek teknolojili tıbbi cihazların yüzde 95’inin ithal edilmek zorunda olduğunu belirten Özkan, şunları söyledi: “Hastane işletmeciliğimizin 25’inci yılında endoskopik görüntüleme sistemleri üretimi ve geliştireceğimiz yazılımlar ile başlayacağımız yolculuktaki amacımız; ülkemizin bu alandaki ihtiyaçlarını karşılamanın yanında yüksek kalite ve rekabetçi fiyatla dünya pazarına ihracat yapmaktır. Ülkemize karşı görevlerimizi yerine getirebilmek için hayallerimizi gerçekleştirebileceğimiz Antalya OSB Teknopark’ı hayata geçiren Başkan Ali Bahar’a, Teknopark Yönetim Kurulu Üyelerine, OSB ve Teknopark Genel Müdürlerine teşekkür ederiz.”

Yorumlar (0)