banner565

banner472

banner458

banner457

Bilkent CYBERPARK süreci önlemlerle geçiriyor

Bilkent CYBERPARK Genel Müdürü Faruk İnaltekin, pandemi sürecinde gerekli önlemleri aldıklarını belirterek şunları söyledi:

TEKNOPARKLAR 01.07.2020, 00:50 29.07.2020, 20:39
18831
Bilkent CYBERPARK süreci önlemlerle geçiriyor

“Bu süreç içerisinde, Bakanlığımızın verdiği onay çerçevesinde firma personelinin teşvik dahilinde evden çalışmasının önünü açtık ve bu konuda yazılımsal ihtiyaçlar da dahil olmak üzere her türlü süreci tamamladık. Bu karara ek olarak Bakanlığımızca ekonomik destek amaçlı gerçekleştirilen aksiyonlar neticesinde gerekli kolaylıklarında sağlanması konusunda adımlarımızı attık.
Firmalarımız için sağladığımız kolaylıklardan bahsetmek gerekirse; birçok sürecimiz artık dijital... Firmalar, daha önce de olduğu gibi proje başvurularını, mevzuat çerçevesinde yapması gereken bildirimleri ve aylık raporları bilgi yönetim sistemimiz üzerinden yapabiliyorlar. Ayrıca, personelin muafiyetlerine ilişkin kâğıt çıktı olarak ilerlettiğimiz bir evrak sürecimiz bulunmaktaydı. Her ay firmalar personel listelerini bize getirerek onaylatmaktaydı. Bu, vergi teşvikini bağlayan bir süreç olduğu için hassas. Şu anda bu süreci de elektronik imza marifetiyle tamamen elektronik ortama taşıdık.”
Diğer yandan da katmadeğerli projeleri online kanallar üzerinden firmalarla planlayarak firmaların dijital platformlar üzerinden bir araya getirildiği etkinliklere devam ettiklerini kaydeden İnaltekin, “Ekosisteme güç ve motivasyon katmaya devam ediyoruz. Bu çerçevede, online paneller, webinarlar, online mentorluk ve danışmanlık programları düzenliyoruz. Pandemi sürecinde dahi olsa bir iş fikrinin gözden kaçmaması için elimizden geleni yapıyoruz” dedi. 

Yorumlar (0)