banner565

banner472

banner458

banner457

BÜDOTEK Kuluçka Merkezi girişimcisine 4 milyon TL yatırım

BÜDOTEK Kuluçka Merkezi’nin online psikolojik danışmanlık firması olan Hiwell, Boğaziçi Ventures’tan 16 milyon TL değerleme ile 4 milyon TL yatırım aldı.

TEKNOPARKLAR 01.06.2021, 00:01 21.06.2021, 10:12
16748
BÜDOTEK Kuluçka Merkezi girişimcisine 4 milyon TL yatırım

Dünya çapında büyük rol oynayan dijital sağlık girişimlerinden birinin Türkiye’den çıkmaması için hiçbir neden olmadığını belirten Boğaziçi Ventures ortaklarından Kenan Çolpan, “Biz bir girişime yatırım yaparken daima 3A kuralını uyguluyoruz. Girişimci akıllı mı, ahlaklı mı ve azimli mi? Bu üç kriter bizim için büyük önem taşıyor. Biz bu kriterlere uyan çok başarılı bir girişim bulduk. Daha da önemlisi ekip alanında uzman ve sağlık konusunda etik kurallara uymanın öneminin oldukça farkındalar. Bu bizim için ayrıca çok değerli” dedi.

Hiwell App Kurucusu Ali Ozan Özçiçek, girişimin tamamen kendisinin psikoterapist arayışı sürecinde yaşadığı zorluklardan doğan bir fikirle oluştuğunu belirtti. Bu süreçte psikolojik danışmanlık almanın hem ekonomik olarak zor, hem de doğru psikoloğa ulaşmanın yorucu bir süreç olduğunu ve bu alanda değer yaratılabilecek çok büyük bir alan bulunduğunu fark ettiğinde bunun peşinden gitmek için heyecanlandığını ve böylece Hiwell’i kurduklarını anlattı. Özçiçek, Hiwell’in amacının psikolojik danışmanlığı dünyadaki herkes için ulaşılabilir hale getirmek olduğunu belirtti: “Bu girişimi Türkiye’den globale taşırken, Boğaziçi Ventures’ın değerli bilgi birikiminin bize büyük fayda sağlayacağından eminim.”

Yorumlar (0)