banner565

banner472

banner458

banner457

Bursa Uludağ TTO patent çalışmalarını sürdürüyor

Bursa Uludağ Üniversitesi TTO, hizmet ihracatına aracılık etti.

TEKNOPARKLAR 01.11.2020, 00:01 28.11.2020, 19:20
20551
Bursa Uludağ TTO patent çalışmalarını sürdürüyor

Bursa Uludağ Üniversitesi akademisyenlerinden olan Prof.Dr. Esra Karaca, Prof.Dr. R. Gözde Özalp ve Araş. Gör. Dr. Şerife Şafak’ın hak sahipleri olduğu “Nanolifli Adezyon Bariyeri” başlıklı incelemeli ulusal patentin yüzde 20 hak sahipliği Inovenso Teknoloji Ltd. firmasına Bursa Uludağ TTO aracılığı ile devredildi. Firma ile patentin hak sahipliğini paylaşan akademisyenler, ulusal patenti PCT/TR2018/050649 nolu “Nanofibrous Adhesion Barrier” başlığı ile Amerika patent başvurusuna taşıdı.
Çalışmaları yakından takip eden Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Saim Kılavuz, öğretim üyelerini ve Bursa Uludağ TTO temsilcilerini ağırladı.
Bursa Uludağ TTO Genel Müdür Yardımcısı Nihal Sağlam “Üniversitemizin ticarileşme potansiyeli yüksek patentlerinin bir arada bulunduğu patent portföyümüzde şu anda 48 adet patent bulunmaktadır. Değerli Akademisyenlerimizin çalışmaları sonucunda bu sayı gün geçtikçe artmaktadır. Bursa Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi olarak bizler de katmadeğeri çok yüksek olan bu patentlerin lisanslama ve hak devri yoluyla ticarileşmesi için çok büyük çaba sarf etmekteyiz” dedi.

Yorumlar (0)