banner565

banner472

banner458

banner457

Bursa’da Horizon projeleri tecrübeleri anlatıldı

Bursa Uludağ TTO evsahipliğinde Bursa Uludağ Üniversitesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve ULUTEK Teknopark işbirliğiyle Horizon Projeleri Tecrübe Paylaşımı Semineri gerçekleştirildi.

TEKNOPARKLAR 01.08.2021, 00:01 30.08.2021, 23:05
22711
Bursa’da Horizon projeleri tecrübeleri anlatıldı

Moderatörlük yapan Bursa Uludağ TTO Genel Müdür Yardımcısı Nihal Sağlam, “Bursa öncelikli olmak üzere Türkiye’de, Avrupa Birliği projelerini hayata geçirerek ülkemizi kalkındırma hedefimiz var. Bursa Uludağ TTO olarak elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız” dedi.
Coşkunöz Ar-Ge Müdürü Mesut Kaya, süreçle ilgili tecrübelerini paylaşarak, Horizon programının kabul oranı düşük olduğu için sürecin firmalar tarafından titizlikle yürütülmesi gerektiğini vurguladı: “Yoğun çabaya karşın kabul oranı, diğer teşvik sistemlerine göre biraz düşük diyebiliriz. Horizon projelerine yeni başlayacak firmalara bazı tavsiyelerim var. Bulduğunuz fikrin yenilikçi, çağrıya uygun ve etki büyüklüğü yüksek olması gerekiyor. Hızın çok önemli olduğunu da bu süreçte gözlemledik. Projenin olgunlaşması kısmında süreç, çok hızlı ilerliyor. Aktif iletişim kurmanız ve hızlı geri dönüş sağlamanız gerekiyor. Eğer hızlı olmazsanız partnerleriniz, isteksiz olduğunuzu düşünebiliyor. İngilizce seviyesi ve sunum becerisi, projenizin etkili anlatılması için kritik önemde. Etkin katılım ve paylaşımlar, firmaya güveni artıyor. Sürecin sürdürülebilirliğini sağlamak çok önemli.”

Yorumlar (0)