banner565

banner472

banner458

banner457

BURSA’nın teknoloji kuruluşları durmadı: Hem fikir hem firma desteklendi

Bursa Uludağ TTO ve ULUTEK, pandemi koşullarına rağmen projeleri durdurmadı, üyelerine ve bölgesine katkı sağlamaya devam etti. Bursa Uludağ TTO, fikri olan girişimcisini desteklerken, ULUTEK ise yüksek performans gösteren üyelerine kira indirimi sağladı.

TEKNOPARKLAR 01.03.2021, 00:09 29.03.2021, 15:37
22304
BURSA’nın teknoloji kuruluşları durmadı: Hem fikir hem firma desteklendi

Bursa Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (Bursa Uludağ TTO), pandemi sürecine rağmen önemli projelere imza attı. Hizmet verdiği 6 yıllık süreçte başarılı çalışmalara imza atan Bursa Uludağ TTO, bölgenin teknolojiyle kalkınmasında önemli bir misyon üstleniyor.
2014-2020 yılları arasında 330 etkinlik ve 323 eğitim programını gerçekleştiren Bursa Uludağ TTO; bin 90 iş fikri başvurusu, 45 girişimci şirket kurulumu, 31 akademisyen şirket kurulumu, 69 Ar-Ge merkezi kurulum desteği, 293 Ar-Ge proje sözleşmesi, 295 buluş bildirimi, 172 patent başvurusu, 56 patent tescili, 10 marka tescili ve 5 lisans sözleşmesini hayata geçirdi.
Pandemi sürecine rağmen 2020’de de verimli bir yıl geçirdiklerini belirten Bursa Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Genel Müdürü Prof. Dr. Recep Eren, bölge sanayicileriyle sürekli dirsek temasında bulunarak ihtiyaçlarını belirleyip bu doğrultuda çalışmalar yürüttüklerini belirterek, “Yaşamı, üretimi, çalışma hayatını kolaylaştırıp ticarileştirilebilen her yeni fikir çok önemli. Bizler de her alanda yeni fikirleri olan girişimcilerimizi destekleyip, profesyonel metotlarla harmanlayarak Bursa ve ülke ekonomimize kazandırıyoruz” dedi.
Bursa Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Genel Müdür Yardımcısı Nihal Sağlam ise TTO’ların sanayi ve üniversite arasında bir köprü niteliğinde olduklarını belirterek, “TTO’lar Türkiye’nin geleceği için tek çıkış kapısı olacaktır. Bizler de Bursa Uludağ TTO olarak, Türkiye’nin önemli teknoloji transfer ofislerinden birinde görev yapmanın bilinciyle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Yalnızca sanayi alanında değil belediyeler ve her türlü kurumla üniversitemizi buluşturuyoruz. Burada en büyük yatırım, çağımızın olmazsa olmazı AR-GE’ye yapılıyor. Türkiye’nin güçlü geleceğine giden yolda yeni fikirlerin hayata geçirilerek, ülke ekonomisine katkı sağlaması amacıyla gereken tüm desteği veriyoruz. Hep birlikte burada üniversitemize, öğrencilerimize, akademisyenlerimize, sanayicilerimize kısaca ülkemize faydalı olmak için çalışıyoruz” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)