banner565

banner472

banner458

banner457

Ege Teknopark’tan ‘Dergin Teknoloji’

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından uygulanan Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında desteklenen, Ege Teknopark yürütücülüğünde, Ege Üniversitesi, EBİLTEM ve EGİAD ortaklığındaki 6.5 milyon Euro bütçeli, ‘D-TECH4ENT-Deep Technology Incubator for Entrepreneurs’ projesi, EGİAD üyesi iş insanlarına düzenlenen bir webinarla tanıtıldı.

TEKNOPARKLAR 01.07.2021, 00:01 28.07.2021, 10:31
22411
Ege Teknopark’tan ‘Dergin Teknoloji’

EGİAD Genel Sekreteri Prof.Dr. Fatih Dalkılıç’ın moderatörlüğündeki toplantının açılış konuşmasını yapan EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, İzmir’in 4. Teknoloji Geliştirme Bölgesi olarak kurulan Ege Teknopark’ın, başta yaşam bilimleri ve sağlık alanları olmak üzere İzmir ve bölgede diğer paydaşlarla sinerji halinde çalıştığını belirtti.

Ege Teknopark İş Geliştirme Koordinatörü ve NüvEge Kuluçka Merkezi Koordinatörü Anıl Baybura, Deep Tech tarzı fikirlerin genellikle gelişmiş laboratuvarlara, test merkezlerine, özel kaynaklara, spesifik makinelere, güçlü alt yapıya, sermayeye, kapsamlı düşünmeye ve gizliliğe ihtiyacı olduğunu vurguladı: “ABD ve Çin, 2015’ten 2018’e kadar derin teknoloji şirketlerine yapılan küresel yatırımların yaklaşık yüzde 81’ini gerçekleştirmiştir. Ülkemizde Hazine ve Maliye Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, KOSGEB, TÜBİTAK, Kalkınma Ajansları ve çeşitli kuruluşlar bu yapılara destek oluyor. Girişimciler için özelleştirilmiş birebir rehberlik ve koçluk desteği, alt yapı sağlama, derin teknoloji için bir merkez oluşturulması, melek yatırımcıların arttırılması gerekiyor.”

Yorumlar (0)