banner565

banner472

banner458

banner457

Enerjim Sensin

EPDK koordinatörlüğünde, ELDER ve ODTÜ TEKNOKENT işbirliğinde başlatılan Enerjim Sensin Hızlandırma Programında 24 proje, programa devam hakkı kazandı.

TEKNOPARKLAR 01.05.2021, 00:01 30.05.2021, 10:08
22820
Enerjim Sensin

Enerji sektörü özelinde yenilikçi iş fikirlerinin hayata geçirilmesine destek olunması amacıyla başlatılan programda, seçilen projelerin elektrik piyasası konusunda bilgi ve deneyim sahibi olmaları, geliştirmekte oldukları çözümleri doğru ve sektör odaklı kurgulayabilmeleri amacıyla regülasyon eğitimi düzenlendi.
Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. Yönetim Kurulu ve İcra Başkanı Necmi Odyakmaz, fiyat regülasyonu yöntemlerinde dünya genelinde maliyet esaslı fiyat belirleme yöntemlerinin uygulandığını belirterek, “Maliyet esaslı fiyat belirleme, benchmarking sistemi,  performans esaslı fiyat belirleme ve imtiyaz ihaleleri gibi fiyat regülasyonu yöntemleri var. Bunun bileşenleri arasında varlık tabanı, planlanan yatırımlar, itfa, getiri oranı, işletme giderleri ve diğer faktörler yer alıyor” dedi.
Seçilen 24 projenin devam edecek mentorluk süreciyle firmaların globalleşme potansiyelinin yanı sıra, iş planlarındaki ilerlemeler takip edilecek. Talep ve ihtiyaç doğrultusunda akademisyen ve danışman desteği sağlanacak. Haziran ayında gerçekleştirilmesi planlanan DemoDay organizasyonunda, başarılı olan girişimlere ELDER tarafından toplamda 300 bin TL para ödülü verilerek yenilikçi iş fikirlerinin ve Ar-Ge projelerinin desteklenmesi sağlanacak. Diğer kurumlar tarafından verilecek ödüller ileri bir tarihte duyurulacak.

Yorumlar (0)